Annons

BHC-fostrad back stängs av fem matcher

BHC-fostrade Frölundabacken Kristoffer Gunnarsson stängs av fem matcher för en huvudtackling i tisdagens toppmöte med Malmö.
ISHOCKEY • Publicerad 26 oktober 2016
Kristoffer Gunnarsson. Foto: Lennart Magnusson
Kristoffer Gunnarsson. Foto: Lennart Magnusson

19-årige Gunnarsson var utlånad till Oskarshamn i allsvenskan från början av säsongen, men kallades hem till Frölunda eftersom Göteborgsklubben har många backskador.

I går gjorde den BHC-fostrade backen sin femte SHL-match för säsongen. Den slutade med matchstraff, fem matchers avstängning och 6 900 kronor i böter. Gunnarsson stod nämligen för en huvudtackling på Malmös Frederik Storm. Malmöspelaren försökte fortsätta, men fick avbryta matchen med en misstänkt hjärnskakning.

Frölunda, som vann matchen med 3–1, har åkt på flera långa avstängningar hittills i SHL-upptakten. Både Robin Figren och Jonathan Sigalet har bestraffats för huvudtacklingar medan Oscar Engsund fortfarande avtjänar en avstängning för en knätackling.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons