Annons

Fem lämnar brandskattat landslag inför EM-kvalet

Det svenska basketlandslaget tvingas byta ut fem spelare i truppen inför EM-kvalet mot Lettland.
Basket • Publicerad 9 november 2021
Regan Magarity missar Sveriges EM-kval. Arkivbild.
Regan Magarity missar Sveriges EM-kval. Arkivbild.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Det är ett orutinerat blågult landslag som på söndag inleder EM-kvalspelet i Riga. Tvillingarna Frida och Elin Eldebrink har precis som Kalis Loyd slutat i landslaget, Amanda Zahui samt Binta Drammeh tackar nej till spel och Louice Halvarsson har inte spelat under sin graviditet i år.

Nu byts dessutom fem spelare ut ur EM-kvaltruppen. Bland annat lämnar den förhållandevis rutinerade duon Regan Magarity och Nathalie Fontaine, eftersom de enligt SVT behöver tid för återhämtning efter att nyligen ha kommit tillbaka från skador.

Annons

Även Allis Nyström, Günesh Karaoglan och Maria Gültekin lämnar. Ersätter i bruttotruppen, som består av 17 spelare, gör Ellen Åström, Rakel Gyberg, Sofia Hägg, Mathilda Ågren och Tilda Trygger.

– Det finns kvalitet men det vi kommer sakna mot Lettland är i första hand erfarenhet, säger Svenska basketbollförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo enligt SVT.

I Sveriges EM-kvalgrupp ingår förutom Lettland också Israel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons