Annons

Favoriten har testat positivt – missar OS-tävling

Den amerikanska konståkningsstjärnan Vincent Zhou missar den individuella tävlingen, sedan han testat positivt för coronaviruset.
Konståkning • Publicerad 8 februari 2022
Vincent Zhou har testat positivt, och missar resten av de individuella konståkningstävlingarna i OS.
Vincent Zhou har testat positivt, och missar resten av de individuella konståkningstävlingarna i OS.Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Zhou, en av åkarna i det amerikanska laget som tog silver tidigare under OS, bekräftar på Instagram att han inte kommer att vara med i den individuella tävlingen som startar i dag.

21-åringen beskriver känslan som overklig.

Annons

– Det är inte bara för att jag fortfarande bearbetar vad som hänt utan också för att jag gjort allt i min makt för att hålla mig borta från covid sedan pandemin startade, säger han i inlägget.

Zhou sågs som en av medaljkandidaterna i den individuella tävlingen, och säger att han är ett känslomässigt vrak och gråtit flera gånger.

– Men jag är glad att säga att vid minst ett av tillfällena så var det glädjetårar, och det var när jag insåg att jag var en olympisk silvermedaljör, säger Zhou i klippet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons