Annons

Färjestad sparkar GM – tar in Wallin

Färjestad sparkar general managern Peter Jakobsson. I stället tar SHL-klubben in den förre spelarprofilen Rickard Wallin som sportdirektör.
Ishockey • Publicerad 15 november 2021
Rickard Wallin i en match mot Malmö 2015. Arkivbild.
Rickard Wallin i en match mot Malmö 2015. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

"Min ambition är att bygga en sportslig organisation som är konkurrenskraftig och hållbar över tid", säger Wallin

Wallin, 41, sitter redan i Färjestads styrelse och leder ett av ungdomslagen. Den förre lagkaptenen gjorde tolv SHL-säsonger med Färjestad och vann fyra SM-guld.

Annons

"Rickard kommer att ha det övergripande sportsliga ansvaret för Färjestad BK, ingå i föreningens ledningsgrupp samt i funktionen rapportera till styrelsen i sportsliga frågor och tillträder som sagt per omgående, säger vd:n Stefan Larsson till FBK:s webbplats.

"Rickard kommer naturligt nog att i det korta perspektivet ha fokus på den innevarande säsongen men också på det framtida bygget och utvecklingen av föreningens sportsliga verksamhet över tid."

Färjestad hade stora förhoppningar inför SHL-säsongen men ligger efter 17 matcher på nionde plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons