Färjestad har kopplat greppet

Färjestad har kopplat ett rejält grepp om kvartsfinalserien mot HV71.
Sport • Publicerad 13 mars 2012

Per Åslund blev matchhjälte i 3–1-segern som gör att Färjestad nu har 2–0 i matcher inför mötet i Jönköping på torsdag.

HV71 valde Färjestad som motståndare och Karlstadslaget målade då upp sig själva som underdogs i matchserien. Ett smart drag vad det verkar.

Färjestad har nu kopplat ett rejält grepp om kvartsfinalserien även om tisdagens drabbning i Karlstad blev betydligt jämnare än matchen i söndags.

Matchen inleddes i ett rasande tempo där Färjestad direkt tog tag i taktpinnen, med det skulle dröja innan utdelningen kom. Och då var det en doldis, i alla fall när det kommer till målskyttet, som klev fram. Jonas Brodin direksköt in 1–0 – sitt första mål för säsongen.

Gästerna kom in i matchen på allvar igen under ett power play i inledningen av den andra perioden. David Petrasek sköt från blå och Jukka Voutilainen styrde snyggt in pucken på volley bakom en chanslös Cristopher Nihlstorp.

Sedan blev spelet tajtare och målchanserna färre.

Men i mitten av tredje perioden lyckades Mikael Johansson öppna upp hela HV71-försvaret med en drömpassning till Per Åslund, som bara behövde sätta dit klubban för att göra sitt andra slutspelsmål.

HV71 chansade och tog ut målvakten – då dödade Christian Berglund matchen med sitt 3–1-mål.

Färjestad–HV 71 3–1  (1–0, 0–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (9.45) Jonas Brodin (Per Åslund, Patrik Lundh) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (1.51) Jukka Voutilainen (David Petrasek, Mattias Karlsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (8.24) Per Åslund (Mikael Johansson, Kristofer Berglund), 3–1 (18.18) Christian Berglund (Patrik Lundh, Oscar Klefbom) mål i tom kasse.

Skott: 36–25 (17–7, 8–11, 11–7).

Utv, Färjestad: 4x2. HV 71: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 6 276.

Färjestad leder med 2–0 i matcher.