Annons

Falun skrev historia – vann med 27–3

Ett stukat Djurgården åkte till Dalarna med bara tolv spelare.
Det slutade med tidernas största förlust i herrarnas innebandyliga.
Falun vann med 27–3.
Innebandy • Publicerad 2 mars 2022
Alexander Galante Carlström gjorde tio av Faluns 27 mål i den historiskt stora segern i onsdagens superligamatch mot Falun. Arkivbild.
Alexander Galante Carlström gjorde tio av Faluns 27 mål i den historiskt stora segern i onsdagens superligamatch mot Falun. Arkivbild.Foto: Mats Åstrand/TT

I mer än 32 år stod sig rekordet. Men efter onsdagen är Jönköpings 21–1-seger mot Christianstad från januari 1990 inte längre den största segern i herrinnebandyns högstadivision.

Tabellettan Falun besegrade jumbon Djurgården med 27–3 och det var en match som stockholmarna nästan hade förlorat på förhand. Djurgården kom till matchen med bara tolv spelare tillgängliga och var chanslöst från start.

Annons

– De förutsättningar vi får kliva ut med är bedrövliga. All heder till de tolv personer som är här och krigar, säger Djurgårdens Daniel Kügerl till Sportexpressen Play.

Inför den tredje perioden stod det redan 14–0 till Falun. Då fick hemmalaget veta vad som krävdes för att den historiska segern skulle bärgas. Och det lyckades, trots tre baklängesmål i slutperioden.

– Vi var jättemedvetna. Jag tror vår tränare (Thomas Holmgren) skrev det på tavlan. Vi sade att vi skulle trumma på och försöka slå det, säger Faluns Alexander Galante Carlström till Sportexpressen Play.

Galante Carlström satte två egna rekord på väg mot storsegern. 33-åringen gjorde tio av målen, fler än någon herrspelare gjort i en och samma superligamatch tidigare. Tolv poäng från Galante Carlströms klubba var också det nytt rekord.

– Klart att jag är nöjd med det. Det är alltid kul att slå rekord och det verkar vara någon typ av rekordsäsong, säger Alexander Galante Carlström.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons