Annons

Falk vann kvartsfinalen

Hanna Falk är klar för semifinal i VM-sprinten efter att ha vunnit sin kvartsfinal.
Sport • Publicerad 24 februari 2011
Foto: Scanpix Arkiv

Svenskan tog täten, höll sig långt framme i uppförskörningarna, körde smart och kunde sedan spurta till knapp seger i heatet. Falk stack fram skidspetsen knappt för slovenskan Petra Majdic och norskan Astrid Jacobsen.

Charlotte Kalla imponerade stort när hon vann sin VM-kvartsfinal. Kalla tog täten i sprintloppet och ledde nästan varje meter av det 1,2 kilometer långa loppet. Hon drog med sig heat-tvåan Ida Ingemarsdotter till semifinal.

Annons

Hanna Brodin slutade trea i sin kvartsfinal, som vanns av norska favoriten Marit Björgen. Brodin gick vidare till semifinal, då tiden 3.06,2 var den näst snabbaste tredjetiden i de fem kvartsfinalheaten.

Därmed är alla fyra svenskor – Charlotte Kalla, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter och Hanna Brodin – klara för semifinal i VM-sprinten i Holmenkollen.

Amerikanskan Kickan Randall föll och en av förhandsfavoriterna är därmed borta ur medaljstriden. Även norskan Celine Brun-Lie ramlade, vilket öppnade för den svenska dubbelsegern.

Alla fyra vidare från kvalet

Charlotte Kalla visade i kvalet att hon är en medaljkandidat även i VM-sprinten. I kvalet var svenskan bara slagen av den norskas förhandsfavoriten Marit Björgen.

– Det kändes väldigt bra. Det här ska bli en rolig dag, sade Kalla till SVT.

Björgen åkte banan på 1,2 km inne i Holmenkollen ivrigt påhejad av rader av landsmän. Hennes åktid var drygt tre minuter och tre sekunder, Kalla var exakt 1,5 sekund långsammare.

Alla fyra svenskorna tog sig vidare till kvartsfinal, men Hanna Brodin tog sig dit med minsta möjliga marginal. Brodin tog den 30:e och sista platsen med sju hundradelars marginal till fransyskan Aurore Jean.

– Det blev stressigt. Jag fick ingen fart under skidorna, sade Brodin till TT.

Hanna Falk var sjua i kvalet och Ida Ingemarsdotter 22:a. Kalla och Ingemarsdotter möts i den fjärde av fem kvartsfinaler, som startar klockan 15.00.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons