Annons

Falk nöjd med sin JVM-debut

Åtta i JVM-debuten.
Det gav mersmak för Hanna Falk.
Sport • Publicerad 24 februari 2008

Skidor Mels, Italien.

– Jätteroligt, nu vet jag att det går att tampas med de bästa, säger hon.

Annons

Hanna Falk är mycket trött men nöjd efter sin första junior-VM-tävling någonsin.

– Den höga höjden gör sitt, dessutom var det den tuffaste sprintbana jag någonsin åkt, hela första halvan gick uppför, berättar hon.

Sprinttävling innebär också en lång dags tävlande.

Det började med prolog på morgonen. Ulricehamnstjejen slutade på 16:e plats av 74 startande, därmed tog hon sig lätt vidare bland de 30 som fick köra kvartsfinal.

– Kvarten gick riktigt bra. Jag tog starten, låg trea på toppen av den långa backen, gled förbi en åkare och säkrade andraplatsen i heatet utan att behöva ta ut mig fullständigt i spurten.

Därmed var Hanna klar för semifinal.

Där gick det tyngre även om hon var snabbast i starten.

– Jag tappade positioner, blev trampad i trängseln och fick börja om i kön.

Hanna förstod snabbt att en plats bland de tre som tog sig till A-final var borta. Därför slog hon av på takten för att samla krafter till B-finalen.

Taktiken höll

Annons

En bra taktik. Efter ett väldisponerat lopp spurtade Hanna till sig andraplatsen bakom landslagskompisen Hanna Brodin. Vilket betydde åttonde plats totalt.

– Jag gjorde allt jag kunde göra, och även om det bara är medaljer som räknas så fick jag besked om att det går att vara med där uppe i toppen och slåss. Riktigt roligt.

Redan på måndag hoppas hon på nya framgångar. Då väntar fem kilometer klassiskt.

– Jag är optimist, det ska bli kul att köra igen.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons