Annons

Falk långt efter i Bruksvallarna

Det blev en 18:e plats för Hanna Falk i säsongspremiären.
Sport • Publicerad 21 november 2014
Hanna Falk siktar mot toppen igen.
Hanna Falk siktar mot toppen igen.Foto: 

Charlotte Kalla var överlägsen och vann 5-kilometersloppet med stor maginal, 37 sekunder före tvåan Sara Henriksson och 50 sekunder före Anna Haag. För Hanna Falk gäller det att visa form inför uttagningen till världscupen i Finland nästa helg – men alltför stor vikt ska inte läggas vid resultatet idag, en 18:e plats – drygt en och en halv minut efter Kalla.

Så här säger Falk själv om dagens lopp:

Annons

– Placeringen lägger jag inte så stor vikt vid. För mig var det mest en bra genomkörare inför söndagens sprint. Jag tycker att loppet var okej, inget topplopp, men heller inget bottennapp. Det är alltid osäkert var man står i en premiär, men kroppen kändes ganska bra. Det är kul att vara i gång, det ger lite annan puls när det väl är tävling.

BT: Charlotte Kalla vann med 37 sekunders marginal – vad säger du om det?

– Det är väl inte jätteförvånande, men hon är grym. Jag startade 20 sekunder före Charlotte och hon var ikapp ganska snabbt. Tanken slog mig att försöka ta hennes rygg, men jag fick ändra de planerna ganska snabbt...

Hur ser du fram emot sprinten på söndag?

– Jag står över 10 kilometer fritt (i morgon), för att försöka spara på lite krut, det känns som om två tävlingar i helgen räcker. Men hur jag står mig vet jag inte. Jag var 20:e på distansen här i Bruksvallarna i fjol och tvåa på sprinten, jag hoppas att det är ett gott tecken. Men vi får se, konkurrensen är tuff.

Falk blev dock bara näst bästa Ulricehamnsåkare. Maria Nordström slutade nämligen på plats 17, hon var 0,6 sekunder snabbare än Falk. I övrigt kom Emilie Cedervärn på plats 28.

Bästa Sjuhäradsåkare i Bruksvallarna under dagen var dock Oskar Svärd, som körde in på 13:e plats i herrarnas tiokilometerslopp. Tvärredsåkaren var 1.10,5 långsammare än segrande Johan Olsson. Näst bästa sjuhäring i herrklassen var Ulricehamns Marcus Johansson, som slutade på plats 39 – 2.20,2 efter Olsson.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons