Annons

Ex-elfsborgaren utsedd till säsongens spelare: ”Stor ära”

Sebastian Holmén har utsetts till säsongens spelare i Willem II.
– Jag är väldigt, väldigt glad. Det är en stor ära, säger han på klubbens Twitter.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2020
Sebastian Holmén borta mot Heerenveen.
Sebastian Holmén borta mot Heerenveen.Foto: FPh/Mustafa Gumussu

Den 28-årige mittbacken lämnade Dynamo Moskva för den nederländska ligan inför säsongen 2019/20. Han är en av bara tio spelare i Eredevisie som varit på planen varenda minut i de 26 matcher som hann spelas innan säsongen bröts på grund av pandemin – Ibrahim Dresevic i Heerenveen är för övrigt en av de andra.

Tabellen frystes som den var med nio omgångar kvar och ingen segrare korades. Däremot fördelades europaplatserna och femman Willem II kan därmed glädjas åt spel i Europa League.

Annons

Sebastian Holmén gjorde sitt första och enda ligamål i 1–0-segern hemma mot Heracles Almelo i februari och firade då rejält med fansen, som uppenbarligen har ett gott öga till honom. På måndagen stod det klart att de utsett honom till säsongens spelare i Willem II.

I en video på klubbens Twitter säger Sebastian Holmén bland annat:

– Jag vill tacka för stödet under säsongen – ni har varit fantastiskt både på borta- och hemmamatcher. Ta hand om varandra, håll er friska så kan vi förhoppningsvis ses på arenan snart igen.

Här saknas innehåll

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons