Han var bäst i Elfsborg

Publicerad 25 juli 2016

Målvakt

2 Kevin Stuhr-Ellegaard: Hade inte en jättesvettig dag på jobbet. Tog det han skulle. Kan inte lastas för målet.

Backlinje

2 Anders Randrup: Kommunikationsproblem med Jönsson i inledningen men spelade upp sig längs matchen.

3 Jon Jönsson: Hade lite jobbigt i början av matchen men höll ihop försvarsspelet bra tillsammans med Horn.

3 Jörgen Horn: En stabil insats och avfärdade flera anfallsförsök från Östersund matchen igenom.

1 Jesper Manns: Såg lite obekväm ut på ovan ytterbacksposition. Missbedömde bollen vid Östersunds kvittering.

Mittfält

2 Simon Hedlund: Brände två bra lägen i första halvlek och låg bakom ledningsmålet. I övrigt anonym, ut 90.

2 Rasmus Rosenqvist: Tog stundtals för sig i sin allsvenska debut, även om han någon gång drällde med bollen i farligt läge. Klart godkänd, ut 55.

3 Marcus Rohdén: Verkade inte störas av att det kunde varit sista matchen i den gula tröjan. Nära att bli målskytt i första halvlek.

2 Simon Lundevall: Visar fortsatt gott självförtroende med fint kantspel. Föll dock bort ju längre matchen led.

Forwards

4 Viktor Claesson: Blev tvåmålsskytt när han flyttade ner i banan. Ett viktigt nav i det offensiva spelet och alltid ett hot. Assist till första målet.

3 Viktor Prodell: Är där han ska vara i sin nummer 9-roll och fungerade bra med Jebali. Inledde målskyttet, ut 75.

Inhoppare

4 Issam Jebali: Gjorde ett succéinhopp. Tillförde ytterligare en dimension till Elfsborgs anfallsspel och låg bakom både 2-1 och 3-1, in 55.

Per Frick, in 75, och Thomas Kind Bendiksen, in 90, spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta spelare: Abbas Hassan, Joakim Nilsson Thomas Kind Bendiksen, Liridon Gashi, Lars Nilsson.

Snitt: 2,3 – godkänt.

Jury: Anthon Eriksson, Erik Jullander, Ludvig Lindberg.