Annons

Ett nytt välsmakande segerrecept, Elfsborg

Denni Avdic och Emir Bajrami blev i går uttagna till U21-landslaget.
Det firade duon med Elfsborgsbakelsen Guli?gott.
– Den får en femma i betyg, säger Elfsborgsspelarna.
Sport • Publicerad 16 januari 2008
Emir Bajrami och Denni Avdic kom, smakade och gillade Guli'gott som Sandra Andersson och hennes tre kompisar tagit fram.
Emir Bajrami och Denni Avdic kom, smakade och gillade Guli'gott som Sandra Andersson och hennes tre kompisar tagit fram.Foto: Lars-Åke Green

Fotboll Borås

Det började som en liten halvgalen idé till ett projektarbete. I går gick tjejernas dröm i uppfyllelse. Deras nya elfsborgsbakelse avsmakades av två elfsborgsspelare.

Annons

– Jag hoppas att de gillar den, säger Sandra Andersson lite nervöst när hon serverar bakelsen i en källarlokal när Almåsskolan håller öppet hus.

Denni Avdic och Emir Bajrami sitter vid ett av borden beredda på att smaka på bakelsen som innehåller sockerkaka i botten, ett lager med lakritsmousse, citronkräm och marsipan.

– Den ser tjusig ut, det känns nästan synd att förstöra den, säger Bajrami.

Avdic tvekar dock inte utan tar ett smakprov.

– Den smakar riktigt bra. Jag är inte så mycket för tårtor egentligen, men den här var god, säger han.

Båda ger Guli?gott högsta möjliga betyg.

– Den påminner om en prinsesstårta men den är mycket snyggare, säger Bajrami.

Vad säger Magnus Haglund om att ni sitter här om mumsar tårta?

– Han hörde att vi skulle hit och tyckte inte att vi skulle åka hit, skrattar Bajrami.

Nej, tajmingen är väl knappast den bästa med tanke på kritiken Jonas Colting riktade mot Elfsborg i gårdagens BT.

Annons

– Äh, Colting vet inte vad han snackar om. Vi maler inte bara utan ska ha full kontroll på en boll också, menar Bajrami.

– Det är två helt olika sporter, det går inte att jämföra. Vi behöver korta med effektiva träningar, tillägger Avdic.

Förutom att talangerna blev bjudna på tårta fick de också ett glatt besked av BT – att de blivit uttagna i U21-landslaget.

– Jaså, det hade jag ingen aning om. Vad roligt. Det är alltid lika kul att dra på sig svenska landslagets tröja, ler Avdic innan han tuggar i sig den sista biten av bakelsen.

Högsta betyg av Elfsborg. Nu återstår bara en sak för Sandra, Lina Claesson, Sara Pettersson och Elin Hylander.

– Hoppas att något konditori gillar bakelsen och att de köper in den, säger Sandra Andersson.

Betyget

Bajrami och Avdic betygsätter Guli'gott.

Utseende: 5

Smak: 5

Idén: 5

Namnet: 5

Totala betyget: 5

Pär Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons