Annons

Eriksson visade vägen mot ny final

Semifinaler mot Finland är Loui Erikssons melodi.
Sport • Publicerad 21 februari 2014

För andra gången på nio månader visade han Tre Kronor vägen mot en mästerskapsfinal – och ett nytt guld?

– Nu är det bara att gå för det, säger Boston-forwarden.

Annons

Loui Eriksson är en av sju svenska OS-spelare som också var med när Tre Kronor vann ishockey-VM i maj.

Då gjorde han både 1–0 och 2–0 när Finland besegrades i Globen.

I Bolsjoj-palatset nöjde sig Eriksson med ett mål – men att han förvaltade Jonathan Ericssons fina passning i mitten av andra perioden var nog så viktigt.

"Många utvisningar"

– Det var bara att försöka lägga in den snabbt. Skönt att vi fick 1–1 ganska snabbt efter deras första mål, säger 28-åringen.

– Vi kanske tog lite väl många utvisningar och satte oss i dåliga situationer, men jag tycker att vi hanterade det bra och även när de fick 1–0-ledningen tycker jag att vi gjorde det bra.

För ett år sedan var Loui Erikssons enda titel i karriären ett SM-guld med Frölunda från 2005. Sedan kom VM-guldet som på söndag kan toppas med en olympisk guldmedalj i Sotji.

– Det är extremt roligt att komma hit och gå till OS-final. Det är någonting man har drömt om, och man kommer ihåg känslan från VM när vi vann guldet där. Nu har vi chans att vinna ett till guld, så nu är det bara att gå för det, säger göteborgaren, som var sprudlande glad efter fredagens 2–1-seger.

Poänglös i gruppspelet

Eriksson hade för egen del en tung start på OS-turneringen och gick poänglös genom hela gruppspelet. I kvarten mot Slovenien kom både ett mål och en assist från Erikssons klubba, och efter att ha nätat i två raka matcher går han in i finalen med en skön känsla av att formen pekar uppåt.

Annons

Precis som den gör för hela Tre Kronor.

– Jag tycker att vi spelar bra. Chanserna de fick var mest i powerplay. Jag tycker att vi jobbade hårt hela laget och det finns bra grejer att ta med sig till finalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons