Annons
Thomas Löfqvist ska coacha ett nystartat proffslag i Sverige. Boråsaren Lucas Eriksson är en av cyklisterna som bildar Team Tre Berg-Bianchi. "Det känns väldigt seriöst och proffsigt", säger Eriksson.
Sport • Publicerad 15 november 2014
Lucas Eriksson
Lucas ErikssonFoto: Jan Pettersson

Det nystartade laget kommer att hålla till i närheten av cykelgymnasiet i Skara. Där studerar för tillfället Lucas Eriksson från Gånghester, som närmast kommer från Falköping CK. Han har redan hunnit träffa laget ett par gånger och är mycket positiv.

– Det blir Sveriges enda kontinental-lag, självklart är det bra. Jag kommer att gå upp i elitklassen och förhoppningsvis få köra större tävlingar.

Annons

Thomas Löfqvist, 30, blir general manager för laget. Han har nyligen avslutat en framgångsrik karriär som proffscyklist.

– Eftersom han har varit på den högsta nivån så har han varit en förebild. Förhoppningsvis kan han dela med sig av sina erfarenheter, säger Eriksson.

Löfqvist själv har stora förhoppningar på laget och tror att det kommer att fylla en viktig roll inom svensk cykelsport framöver.

– Det saknas ett trappsteg för att ge unga cyklister en möjlighet att tävla med de förutsättningar som krävs för att kunna ta sig vidare, säger han till TT.

Svensk cykelsport har på senare år haft svårt att bygga upp elitlag som håller ekonomiskt. Men vad gäller den biten är Löfqvist optimistisk.

–  Jag har gått igenom hela projektet ordentligt och satt mig in i grunderna, och ser att det är väl finansierat och väl genomtänkt framför allt.

–  Jag hade inte gett mig in i det här om jag såg för stora risker, för jag har ändå ett namn som jag får vara lite rädd om. Ett projekt som det är stor risk att det ska bli pannkaka av hade inte varit intressant för mig.

Det nystartade laget ägs av Kristian Wejshag.

Tio cyklister har kontrakterats till Team Tre Berg-Bianchi:

Lucas Eriksson

Niklas Gustavsson

Alexander Wetterhall

Alexander Fåglum Karlsson

Ludvig Bengtsson

Kim Magnusson

Marcus Fåglum Karlsson

Sebastian Balck

Gustav Höög

Alexander Gingsjö. (TT)

Jonas Möller
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons