Annons

Ericsson tillbaka till Sverige efter 15 år

Den svenska racingföraren Marcus Ericsson kommer att tävla i Sverige för första gången på 15 år.
Indy 500-segraren ska vara med när Porsche Carrera Cup avslutas på Mantorp den 1 oktober.
Indycar • Publicerad 1 september 2022
Marcus Ericsson får fira sin Indy 500-seger med de svenska fansen. Arkivbild.
Marcus Ericsson får fira sin Indy 500-seger med de svenska fansen. Arkivbild.Foto: Michael Conroy/AP/TT

Marcus Ericsson lämnade Sverige direkt efter att ha avslutat sin karting-karriär för äventyr i England, Japan och på Formel 1-cirkusen. Den svenske Indycar-stjärnan har inte tävlat på svensk mark sedan dess. Men nu ska han tillbaka igen – som gästförare i seriefinalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Där får han bland annat möta lillebror Hampus.

"Det är jättekul att kunna avsluta denna otroliga säsong, med bland annat segern i Indy 500, inför svensk publik på hemmaplan och som gästförare i SM-finalen", säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

"En jättefin möjlighet för mig att få tacka alla fans för deras otroliga stöd som jag fått."

Om den svenska publiken får se en mästare i dubbel bemärkelse återstår att se. Två lopp återstår av Indycar-säsongen. Den 4 september ska det köras i Portland och den 11 september avslutas säsongen med Montereys grand prix.

Ericsson har fortfarande chans att ta en dubbel, att vinna både Indy 500 och hela Indycar-mästerskapet. Inför de sista tävlingarna är han på sin fjärdeplats 17 poäng bakom totalledaren Will Power.

"2022 har varit det mest framgångsrika året i min racingkarriär", säger Ericsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons