Annons

Enligt uppgifter: Kryssman med på konkurrentens önskelista – ”Inga kommentarer”

Örgryte söker sportchef.
Enligt uppgifter ska David Kryssman ha blivit uppvaktad och finnas med på superettanklubbens önskelista.
– Det är inget jag vill kommentera, säger Norrbys klubbchef.
fotboll • Publicerad 13 augusti 2019
David Kryssman ska enligt uppgifter ha uppvaktats av Örgryte som söker sportchef.
David Kryssman ska enligt uppgifter ha uppvaktats av Örgryte som söker sportchef.Foto: Lars-Åke Green

Fotboll direkt var först med att berätta att David Kryssman finns med på Göteborgsklubbens lista över önskade sportchefer. Även BT har samstämmiga uppgifter. Men Kryssman, som har en kombinerad tjänst som klubb- och sportchef i Norrby, vill inte kommentera dem.

– Jag trivs bra med mitt jobb i Norrby och känner mig långt ifrån färdig här. Jag är nöjd med situationen, har bra medarbetare, bra styrelse och en jäkligt bra spelargrupp.

Annons

Han fortsätter:

– Men det är klart att det är smickrande att kopplas ihop med den typ av klubb, det är Sveriges äldsta förening och en storklubb inom svensk fotboll. Det är ett tecken på att Norrby gör något bra, men det handlar inte om mig utan om Norrby över lag. Det smittar av sig och kommer även smitta av sig på spelarmarknaden, att vi får attraktiva spelare. Det är något vi kan vara stolta över.

Kan du bekräfta att du blivit uppvaktad av klubben?

– Det vill jag inte kommentera.

”Just nu är mitt fokus att göra karriär med Norrby. Vi ska upp till allsvenskan, det ser jag inte som något omöjligt på sikt.”

Inför säsongen 2018 blev Kryssman Norrbys sportchef på heltid men var innan dess med om klubbens avancemang till superettan.

– Vi har förhoppningsvis bara påbörjat en resa, vi ligger fortfarande i startgroparna och jag är extremt motiverad varje dag jag går till jobbet och är med om att utveckla föreningen allt i från hur vi jobbar på kansliet, med sporten, akademin, sponsorer... det finns hur mycket som helst att ta tag i och allt det är jäkligt kul och jag har inga ambitioner att byta jobb.

Har du framtida ambitioner att göra karriär inom fotbollen?

– Just nu är mitt fokus att göra karriär med Norrby. Vi ska upp till allsvenskan, det ser jag inte som något omöjligt på sikt. Vi är ändå med på övre halvan i år, och måste sikta uppåt och det ger energi. Sen är det svårt att påverka sin egen framtid mer än att göra ett bra jobb där man är.

Niklas Allbäck, Örgrytes klubbchef, tror att tjänsten lockar många. Klubben gick i måndags ut med en öppen annons och den som känner sig manad är välkommen att söka fram till 31 augusti.

– Vi går inte utanför den och söker inte upp personer i förstaläget, vi headhuntar alltså inte någon.

Annons

Finns Kryssman med på din önskelista?

– Han jobbar för Norrby... vi får se om han söker. Vi har inget intresse av någon förrän personen söker. Ansökningen är öppen fram till sista augusti och först efter det går vi vidare med de kandidater som vi tycker är lämpliga.

Örgryte ligger just nu på femte plats, en placering före Norrby i tabellen.

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons