Annons

En hedersam förlust, BHC

Borås nära skrälla mot Mora.
Sport • Publicerad 6 december 2008
Foto: Nisse Schmidt

Ifjol spelade Mora i elitserien. Det spelade ingen större roll för Borås som respektlös var oerhört nära att få återvända med en fullpoängare. Nu blev det istället förlust i sudden med 3-2.

- Just nu känns det väldigt surt, vi hade lika gärna kunnat avgjort matchen till vår fördel, summerar Jens Karlsson. Men tillägger att det lika gärna hade kunnat bli förlust.

Annons

Visst var Mora det lite bättre laget, speciellt i mittperioden då hemmalaget skulle ha avgjort matchen.

Då var det framförallt Robin Rahm som höll Borås kvar i matchen med 16 räddningar, varav en med stolpens klang till hjälp.

I den avslutande perioden var det istället Borås som tog över mer och mer av spelet och Mora kom aldrig till de riktigt vassa avslutningarna.

- Vi drog på oss så dumma utvisningar så det var inte sant, suckade moratränaren Harald Lückner besviket.

- I två minuter spelade Mora fem mot tre men kunde reda ut det och matchen såg ut att gå mot en förlängning. Då, med tre minuter kvar, släppte Lückner in unge Lucas Sandström, som såg ut att avgöra matchen med sitt 2-1 mål.

- Då var det tungt, speciellt som vi innan spelat fem mot tre utan att kunna avgöra, säger Jens Karlsson.

Boråstränaren Gunnar Persson visade fingertoppskänsla i sitt coachande och tog direkt en time out. När pucken flyttades upp i anfallspelet plockades Rahm ur sin kasse.

Mora gjorde ett sista försök att säkra segern men förlorade pucken och Borås kunde vända spelet.

- Vi hade lite flyt med att ta ut målvakten. I regel brukar det inte löna sig, men den här gången gjorde det, konstaterade Borås assisterande tränare Johan Benker.

- Det var Mikael Hultqvist, som fick tyst på morapubliken och hemmalaget att se ut som ett mediokert division ett lag, istället för ett lag från elitserien. Det när han med en dryg minut kvar av matchen kvitterade till 2-2. I det läget ett resultat som inte var helt orättvist.

Annons

I slutminuten var det sedan Borås som radade upp flera chanser att avgöra matchen.

- Det är därför det känns lite surt att inte få med sig alla tre poängen, konstaterade Jens Karlsson.

- Men hade någon frågat oss om vi skulle vara nöjda med en poäng borta mot Mora så visst hade vi det. Sedan är det ju bara att konstatera att Mora också hade chanser att avgöra.

Borås kom till Mora med ett kraftigt decimerat lag. Dels försvann de inlånade spelarna från HV och Frölunda, dels drabbades laget av en sen sjukdom.

- Vi kallade in två juniorer, varav Wictor Adolfsson-Hedlund kom upp från Nittorp, säger Johan Benker.

Unge Wictor var en av de bättre spelarna i Borås i de två första perioderna, medan han fick sitta en hel del på bänken i den avslutande perioden.

När det gällde Borås så handlade det om en kämpamatch och mycket disciplin med många spelare med hem hela tiden. Mora fick aldrig de utrymmen laget sökte.

- Att plocka ut någon enstaka spelare är ointressant. Det här var en laginsats, menar Johan.

Det är dock svårt att gå förbi målvakten Robin Rahm och Jens Karlsson. Sedan slet Simon Hjalmarsson föredömligt matchen igenom.

- Vi har visat styrka genom att komma tillbaka i slutskedet av matcherna. Så visst måste vi ändå vara nöjda med det här resultatet, säger Jens Karlsson.

Nisse Schmidt

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons