Annons

Emelie Öhrstig: "Hon har en förmåga inte många andra har"

Emelie Öhrstig är Sjuhäradsbygdens senaste världsmästarinna - men i eftermiddag tycker hon det finns saker som talar för att Hanna Falk tar över tronen.– Jag tror banan i just Lahtis passar Hanna väldigt bra, säger hon.
Skidor • Publicerad 23 februari 2017
Foto: Andreas Carlsson
Foto: Andreas Carlsson

Öhrstig, 38, har just anlänt till det finska skidmeckat och det finns anledningar utöver internationell toppsport som gör att hon gärna tar plats på stadion.

– Ska jag vara ärlig ger det mig lite egna flashbacks. Jag är ju inte ute så ofta på stora tävlingar längre och det blir inspirerande på många sätt.

Annons

Det är nu tolv år sedan hon chockade skidvärlden och vann ett sensationellt VM-guld i sprint i tyska Oberstdorf - på senare år följer hon skidorna närmast som medlem i Svenska Skidförbundets styrelse.

– Mitt hjärta brinner ju för sporten och det är ett sätt att vara delaktig i skid-Sverige.

Och Lahtis-VM tror hon kan bli en hyfsad svensk framgångssaga - inte minst för åkarna från hennes egna hemtrakter.

– Karl-Johan Westberg har gjort det bra som tagit sig hit och han är en joker utan största pressen på sig. På damsidan håller jag med om att Stina Nilsson ska vara favorit, men det är små marginaler i ett mästerskap. Jag tycker nog att Hanna Falk har haft stolpe ut några gånger och jag hoppas att det är hennes tur nu. Jag vet i alla fall att banan passar henne. Hon har en höghastighetsförmåga som inte många andra har, hon håller ihop tekniken även när det går ruggigt fort, och just avslutningen och backen ner mot stadion tror jag passar perfekt, säger Öhrstig.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons