Annons

EM-brons till Bengtström: "Otroligt nöjd"

Sveriges andra medalj i inne-EM är säkrad.
Carl Bengtström tog brons på 400 meter.
– Jag är nöjd med medaljen, säger 23-åringen i SVT.
Friidrott • Publicerad 4 mars 2023
Carl Bengtström.
Carl Bengtström.Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

Det blev en dramatisk final på 400 meter. Carl Bengtström var länge tvåa – efter giganten Karsten Warholm. Men på upploppet fick Bengtström släppa fram belgaren Julien Watrin och nöja sig med en tredje plats.

Därmed säkrar svensken Sveriges andra medalj i inne-EM i Istanbul. Under fredagskvällen tog kulstötaren Fanny Roos brons.

Annons

– Jag är otroligt nöjd med min prestation. Jag visste att det var möjligt i dag och trodde på det. Jag är nöjd med medaljen, säger Carl Bengtström i SVT.

Belgaren Julien Watrin knep silvret på tiden 45,44 medan Warholm planenligt vann guld på 45,35.

– Det kändes bra hela tiden men sista tio började det hugga till i benen. Jag var inte beredd att belgaren skulle komma och fick en chock. Men den här medaljen betyder otroligt mycket för mig, kul att samla på sig ett par, säger den 23-årige svensken som slog igenom med dunder och brak när han tog brons i inne-VM ifjol.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons