Annons

Elvira Öberg: "Fått kriga för varenda meter"

Efter fyra stabila sträckor och totalt åtta extraskott i mixedstafetten i skidskytte kunde Sverige knipa andraplatsen.
Norge var ohotat i ledningen och vann.
Skidskytte • Publicerad 13 mars 2022
Elvira Öberg åkte Sveriges fjärde och sista sträcka i mixedstafetten. Arkivbild.
Elvira Öberg åkte Sveriges fjärde och sista sträcka i mixedstafetten. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

I estländska Otepää avgjordes mixedstafetten och Jesper Nelin åkte Sveriges första sträcka. Efter en bra sträcka med totalt tre extraskott kunde han växla över till Martin Ponsiluoma som trea.

– Jag mådde fruktansvärt illa när jag kom i mål. Jag hatar att spy så jag vill inte spy heller, säger Jesper Nelin till SVT.

Annons

Ponsiluoma fick gå ut i rygg på franske stjärnan Quentin Fillon Maillet. Den ryggen kunde svensken hålla fram till första skyttet – där han fick skjuta två extra skott. Efter andra skyttet, där Ponsiluoma sköt fullt, gick svensken ut som trea, 9,7 upp till Fillon Maillet på andraplatsen och 18 sekunder upp till norrmannen Vetle Sjåstad Christansen.

Men svensken knappade in på Fillon Maillet och när Ponsiluoma växlade över till Linn Persson var det bara två sekunder upp till Frankrike.

– Jag är jättenöjd med sträckan, ett reservskott för mycket i liggande skyttet. Annars hade jag varit otroligt nöjd. Det är väldigt tungt i spåren men jag hade en bra kropp i dag, säger Ponsiluoma till SVT efter sin sträcka.

Norge ohotad i ledningen

Linn Persson klättrade en placering i sin sträcka, där hon endast använde sig av ett extraskott i det stående skyttet, och kunde växla över en andraplats till Elvira Öberg – 31,7 sekunder upp till ledande Norge.

Efter två extraskott i det liggande skyttet för Elvira Öberg kunde norskan Ingrid Landmark Tandrevold utöka sin ledning.

Svenskan var 49.8 sekunder efter Norge, dessutom kunde fransyskan Justine Braisaz-Bouchet knappa in och gå om Öberg.

På spurtvarvet gick Elvira Öberg ut som tvåa efter att Braisaz-Bouchet bommat ett skott – medan Tandrevold var ohotad i ledningen.

– Jag har fått kriga för varenda meter i dag. Det enda jag hade i tanken på spurtvarvet var att hålla undan från Justine (Braisaz-Bouchet). Jag vet ju hur otroligt stark hon är i spåret. Jag var inte säker när jag gick ut på spurtvarvet, säger Elvira Öberg till SVT.

Så slutade även pallen – Norge vann, Sverige kom tvåa och tredjeplatsen gick till Frankrike.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons