Annons

Elfsborgstränaren värvad som blågul "spion" åt Hamrén

Peter Wettergren, 42, är landslagsaktuell. Förbundskapten Erik Hamrén har värvat Elfsborgstränaren som ny assistent och scout.
Sport • Publicerad 7 februari 2011
Foto: BT arkiv

– Jag blev överraskad, men är glad och stolt, säger Wettergren till BT.

Det var under Elfsborgs sista dagar på träningslägret i Portugal som Peter Wettergren fick ett samtal från Hamrén.

Annons

Efter överläggning med såväl klubbchefen Stefan Andreasson som chefstränare Magnus Haglund kunde Elfsborgs fotbollsanalytiker tacka ja.

– Kan jag bidra med något känns det självklart att ställa upp. Det känns som uppskattning för något man, eller vi, gjort bra, jag tycker att hela föreningen ska ta åt sig.

Tanken är att Wettergren tillsammans med förre Djurgårdstränaren Kjell Jonevret ska ersätta Håkan Ericson (ny U21-kapten) och Göran Göransson, som är sjuk. Och första uppdraget är redan nu på onsdag.

– Jag ska till Belgien för att studera Finland. Det är egentligen så långt vi har snackat, säger Peter Wettergren.

Vad väntar sedan?

– Jag vet inte ännu. Meningen är att jag ska träffa Erik när landslaget kommer hem från Cypern för att diskutera upplägget.

Hur påverkar det här ditt jobb i Elfsborg?

– Inte nämnvärt. Mina uppdrag sammanfaller i stort sett alltid med landslagssamlingar och då är det ju spelledigt i allsvenskan. Vid övriga tillfällen har vi så bred kompetens inom Elfsborg i dag att vi inte står och faller med en gubbe.

Wettergren åker till Bryssel på onsdag, men återvänder redan på torsdag för att följa med Elfsborg till Köpenhamn på fredag och träningsmatchen mot FCK på lördag.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger att det aldrig fanns några tankar på att sätta käppar i hjulet:

Annons

– Det är ju självklart ett fantastiskt uppdrag för Peter och en stor möjlighet till ytterligare utveckling som vi ser positivt på. Sedan är det Peters beslut, kravet vi har är att det ska gå att kombinera med jobbet i Elfsborg.

Förbundskapten Erik Hamrén kommenterade rekryteringen av Wettergren/Jonevret till TT:s utsände på plats på Cypern:

– Två bra tränare, analytiker och inte minst två bra människor.

Peter Wettergren

Född: 1968-03-03

Spelarkarriär: Ödeshög –1989), Åtvidaberg (1990–1991), Mjölby (1992–1997).

Tränarkarriär: Ödeshög (1997–1998), Motala (1999–2002), Elfsborg (2004–).

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons