Annons

Elfsborgstalang i Albanien – får landslagschans

Arian Kabashi, 19, har fått en fin start på fotbollsåret.På onsdagen åkte Elfsborgslärlingen till Albanien för landslagsläger.– Oerhört kul, säger forwardstalangen.
Fotboll • Publicerad 18 januari 2017
Elfsborgslärlingen Arian Kabashi är i Albanien på ett U21-landslagsläger. Foto: Jan Pettersson
Elfsborgslärlingen Arian Kabashi är i Albanien på ett U21-landslagsläger. Foto: Jan Pettersson

Hestraforsfostrade Kabashi kom till Elfsborg i tidiga tonåren och har sedan vandrat uppåt genom klubbens ungdomsverksamhet. I år är han lärling i A-laget, och har tränat fullt med klubbens allsvenska trupp sedan säsongsstarten 4 januari.

– Det har gått bra. Självklart är tempot högre än jag är van vid, men jag har blivit tillsagd att göra min grej och det tycker jag att jag har gjort. Det är stort att få träna med så bra spelare, och jag hoppas kunna visa vad jag är kapabel till, säger Kabashi.

Annons

BT når honom när han precis checkat in på ett hotell i Durrës, en hamnstad väster om Albaniens huvudstad Tirana. Där är han med Albaniens U21-landslag, för första gången.

– Jag fick beskedet ganska nyligen, och blev stolt och glad.

Han har tidigare representerat svenska landslag på ungdomsnivå, och under 2016 väcktes även intresse från Kosovo.

– Det är ett ganska krångligt system, men enkelt förklarat kan man säga att jag med tanke på mina föräldrars rötter i Kosovo kan spela för antingen Albanien eller Kosovo – eller Sverige, då.

Så länge det inte rör sig om några tävlingsmatcher på A-landslagsnivå låser sig inte Kabashi till ett specifikt land. Samlingen han anlände till vid lunchtid på onsdagen, och som varar i en vecka, är ett läger med endast internmatcher planerade.

– Eventuellt blir det en träningsmatch mot något klubblag också, men det är inte klart än, säger Kabashi.

Med i den albanska truppen är också Alfred Ajdarevic, Örebro SK:s talang, som är yngre bror till Astrit Ajdarevic, som i somras var lagkapten i Sveriges OS-lag.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons