Annons

Elfsborg vill ha egna övervakningskameror

Elfsborgs nye klubbchef, Tore Stenbäcken, har fått en rivstart.
Förhandlingar med Manchester City om Abbas Hassan och frågan om klubbarna ska få använda övervakningskameror, står högt på dagordningen.
Sport • Publicerad 21 januari 2008
Elfsborgs nye klubbchef Tore Stenbäcken och kanslichefen Camilla Lundgren studerar Elfsborgs träning i Sjuhäradshallen.
Elfsborgs nye klubbchef Tore Stenbäcken och kanslichefen Camilla Lundgren studerar Elfsborgs träning i Sjuhäradshallen.Foto: PeGe Johansson

– Vi diskuterar om vi måste anställa en heltids säkerhetsansvarig, säger Tore Stenbäcken.

Länsrätten i Stockholm ska avgöra om AIK och Stockholm ska få sätta upp övervakningskameror på sina arenor. Länsstyrelsen har tidigare gett Stockholmsklubbarna klartecken men Justitsiekanslern har överklagat det beslutet.

Annons

Frågan gäller nu hela allsvenskan. I dagsläget har polisen rätten till övervakningskameror på Borås Arena. Polisen får inte överlämna bilder på bråkstakar för att Elfsborg ska kunna stänga av någon supporter.

Förre ordförande Sture Svensson sitter med i SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll, som har uppmanat föreningarna att själva söka tillstånd hos länsstyrelserna för kameraövervakning.

– Vi kommer att söka tillstånd för Borås Arena säger Sture Svensson i Elfsborgs styrelse.

Tore Stenbäcken som arbetat tre dagar i Elfsborg får nu ordna ökad säkerhet

– Det blir en av mina första viktiga arbetsuppgifter. Troligen måste vi heltidsanställa någon som enbart jobbar med säkerheten.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons