Annons

Elfsborg straffade talanglaget

På ena planhalvan: Genomtaggade talanger. På den andra: ett Elfsborg som hellre ville se San Marino-krossen på tv.
Sport • Publicerad 8 september 2010
TUFFA TAG. Amadou Jawo ? här i duell med Felix Pedersén ? var en av blott två elfsborgare som spelade 90 minuter i gårdagens match. ?Skönt att få en hel match, även om det inte var allsvensk klass på spelet. Det här ger mer än att spela match på träningen i alla fall?, sa Jawo efteråt.
TUFFA TAG. Amadou Jawo ? här i duell med Felix Pedersén ? var en av blott två elfsborgare som spelade 90 minuter i gårdagens match. ?Skönt att få en hel match, även om det inte var allsvensk klass på spelet. Det här ger mer än att spela match på träningen i alla fall?, sa Jawo efteråt.Foto: Lennart Magnusson
TVÅ UNGA LIRARE. 18-årige Anders Simonsson från Hestrafors har kontroll på bollen men jagas av Elfsborgs Niklas Hult, 20.
TVÅ UNGA LIRARE. 18-årige Anders Simonsson från Hestrafors har kontroll på bollen men jagas av Elfsborgs Niklas Hult, 20.Foto: Lennart Magnusson
HÄR GÅR DET UNDAN. Christian Magnusson från Dalstorp i en duell med Elfsborgs Calle Wede. Allsvenskarna vann till slut ? men det krävdes två straffar.
HÄR GÅR DET UNDAN. Christian Magnusson från Dalstorp i en duell med Elfsborgs Calle Wede. Allsvenskarna vann till slut ? men det krävdes två straffar.Foto: Lennart Magnusson

Då behövde det allsvenska topplaget två straffar för att vinna Talangmatchen 2010.

Talanglaget hade inte en gemensam träning i benen men lyckades ändå freda sig från spelmål.

Annons

Flera spelare visade att de vill spela högre upp i seriesystemet. Kinnas Piotr Neto vann mycket boll på mitten. Skenes mittback Joakim Moberg levererade flera kvalificerade långbollar, och på yttermittfältet var gårdagens bäste spelare, Dalstorps Christian Magnusson, en frisk fläkt.

– Jag är nöjd med både min och lagets insats, säger Christian Magnusson.

Är det här årets höjdpunkt?

– Det kan inte bli mycket bättre, i alla fall. Det ger bra erfarenhet att få möta så här bra spelare, även om det märktes att de var lite omotiverade stundtals.

Att det blev förlust spelade ingen större roll:

– Vi gjorde en bra match. Roligt att se elfsborgarna på så nära håll. Niklas Hult som exempel, han är så jäkla snabb, säger Magnusson.

Elfsborg luftade sin trupp rejält och lät spelare som Amadaiya Rennie, Briar Faraj och bröderna Wede (Calle och Anton) få speltid.

Det var också de spelarna som var bäst av de gulsvarta boråsarna. I övrigt lyste motivationen med sin frånvaro.

– Vi var väl inte så fokuserade om man borde kunna kräva av oss, men vi spelade på inspiration och försökte åtminstone bjuda på ett fint spel. Sedan slog vi några passningar för mycket vid chanser där vi borde ha skjutit i stället, säger Amadou Jawo, som var en av blott två elfsborgare som spelade alla 90 minuter.

Han menar att det av Borås Tidning och SR Sjuhärad sammansatta Talanglaget gjorde en bra insats.

Annons

– Det spelade mycket bättre än vad fjolårets talanglag gjorde. Årets lag vågade hålla i bollen och spela runt den. Förra året slog de bara långt och då vann vi med 7–0, säger Jawo.

Han var delaktig i det mesta som Elfsborg skapade framåt. Tre minuter före slutet kapades han i straffområdet. Fredrik Berglund satte säkert bollen i nät från elva meter – precis som Martin Ericsson gjorde i den första halvleken.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund:

– Det var en avslagen match med sämre publiktryck än tidigare år. Det var synd, men det är alltid bra att komma ut och visa upp sig på bygden. I vårt lag ?tycker jag att Rennie och bröderna Wede gjorde bra ifrån sig.

Matchresultat

Elfsborg–Talanglaget 2-0

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons