Annons

Elfsborg missade chansen

Segerjublet fastnade i halsen.
Sport • Publicerad 7 december 2008
Foto: 

Det gick inte i går. Men i dag ska Elfsborg ta hem seriesegern och gå upp i elitserien.

– På pappret ska vi vinna lätt, säger Fredric Sandberg.

Annons

TENNIS DIVISION I SÖDRA

MÖLNDAL–ELFSBORG 3–3

Det var blandade känslor hos Elfsborgsspelarna efter seriefinalen. Glatt för att seriesegern fortfarande finns inom räckhåll. Besvikelse på grund av att den kunde tagits hem redan i går.

– Jag hade nästan räknat med att vi skulle vinna mot Mölndal. Nu är man besviken men man får inte gräva ner sig för mycket utan i stället ladda om till morgondagens (läs dagens) match, säger Fredric Sandberg i Elfsborg, som tog två av två segrar mot Mölndal.

Besvikelsen var förståelig. Efter de två första singelmatcherna stod det 2–0 till Elfsborg och segern kändes nära. Men grus kom i Elfsborgs maskineri och Mölndal vann både de två efterkommande singlarna och första dubbeln.

Elfsborgs elitseriedröm var på väg att gå upp i rök. Då klev Fredric Sandberg och Paul Ciorascu fram och vann den sista dubbeln. Det oavgjorda resultatet innebär att seger mot Vallda i dag räcker för att nå elitserien.

– Det gäller för oss att inte underskatta dem, men ser man till spelarmaterialet på pappret ska vi vinna lätt, säger han och får medhåll från Elfsborgs chefstränare Michael Henriksson.

– Vi är definitivt favoriter. Det känns skönt att det är helt upp till oss. Vinna eller försvinna, säger Henriksson.

När den annars så stabila Paul Ciorascu inte hade sin bästa dag, fick i stället 20-åriga Fredric Sandberg kliva fram och ge laget fortsatt hopp om elitserieplats. En elitserieplats som är ett måste för att laget ska kunna behålla sina två stjärnor, Sandberg och Ciorascu.

– För att vi ska vara kvar i Elfsborg behöver vi gå upp i elitserien. Jag och Paul hör hemma där, säger Sandberg.

Annons

Hur laddar du inför avgörandet?

– Jag kommer somna till en taggande film så man tänder till. Det gäller att somna med adrenalin i kroppen, avslutar Fredric Sandberg.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons