Elfsborg kan knappa in på AIK

AIK fick bara 1–1 mot Djurgården – ett resultat som innebär att laget tappade två poäng i den fotbollsallsvenska titeljakten.
Sport • Publicerad 13 augusti 2014

Stockholmsderbyt började så bra för AIK. Efter flera halvchanser under den första halvleken hittade hemmalaget rätt nio minuter in i andra halvlek.

Och det var snyggt.

Henok Goitom skarvade till Kennedy Igboananike, som i sin tur förlängde till en av lagets formstarkaste – och en van målskytt i derbymatcher – spelare: Nabil Bahoui.

Mittfältarens avslut var lika läckert som kombinationsspelet.

Med en stenhård bredsida placerade Bahoui otagbart in 1–0-målet till vänster om målvakten Kenneth Høie.

Ett mål som var 23-åringens tredje fullträff på fyra derbymöten med Djurgården.

Men det skulle inte räcka till seger.

Sex minuter senare var det kvitterat.

Jesper Arvidsson skickade in en hård frispark i AIK:s straffområde. Ingen djurgårdare nådde bollen, utan i stället var det Per Karlsson – som redan i första halvlek var nära att nickskarva in bollen i eget mål – som styrde in 1–1-målet bakom Patrik Carlgren.

För AIK innebär resultatet att avståndet till serieledaren Malmö FF nu är sex poäng med elva omgångar kvar att spela.