Annons

Elfsborg-Kalmar 2-4

Så här var matchen, minut för minut.
Sport • Publicerad 7 augusti 2008

94) Elfsborg är utslagna ur svenska cupen. Domaren Håkan Jonasson har precis satt pipan i munnen och blåst av denna målrika tillställning. Kalmar vinner rättvist men elfsborgarna är upprörda över situationen i 88:e minuten (se nedan) och mycket talar för att snacket efter matchen kommer att handla om den situationen.

93) Mycket nära 2-5. Sobralense med skottet, men Wiland räddar.

Annons

92) Elfsborg har gett slaget förlorat och de sista minuterna spelar boråsarna bara av.

91) Gult kort till Elfsborgs Mathias Florén.

90) Tre minuters tilläggstid aviseras.

88) Elfsborgs nyinsatte anfallare Lasse Nilsson nickar mot mål. Bollen räddas av Azinovic, men frågan är om bollen var över linjen eller ej. Domarteamet friar, och elfsborgarna är upprörda. Reprisbilderna visar inte om domarteamet gör rätt men det ser tveksamt ut.

85) Dauda, som utgick strax efter sitt inhopp, sitter på avbytarbänken med en ispåse mot lår/ljumske. Oroväckande för Kalmarsupportrarna. Dauda var en frisk fläkt som låg bakom Kalmars fjärde mål.

84) Byte Elfsborg. Denni Avdic ut - Lasse Nilsson in.

84) Byte Kalmar. Nyss insatte Dauda utgår, troligtvis med en skada. In kommer Robin Östlind.

83) Johan Sjöberg sätter sitt lag i knipa när han bjuder Patrik Ingelsten på bollen utanför straffområdet. Chansen rinner ut i sanden. Sjöberg, som inte fått mycket speltid i år, är inte i bra form.

81) Elfsborg är totalt uddlösa framåt och har inte skapat en målchans värd ordet sedan 68:e minuten. Bollen är mest i backlinjen eller hos Kalmarspelarna.

79) Kalmars nyinsatte Dauda testar lyckan. Skottet från 25 meter går dock utanför.

Annons

77) Kalmar kontrollerar spelet totalt efter sitt fjärde mål. Elfsborg förmår inte skapa någonting, utan Kalmar jobbar för ytterligare ett mål istället.

75) Kalmarhörna som blir resultatlös. Wiland har bråttom att hämta bollen och sätta igång spelet. Elfsborg har inte givit upp, men de har en tung uppförsbacke framför sig.

72) Gult kort, Andreas Augustsson.

69) Byte Elfsborg. Elfsborg gör dubbelbyten i samband med 2-4. In kommer Stefan Ishizaki och Emir Bajrami istället för Jesper Florén och Daniel Mobaeck.

69) MÅL! 2-4. Patrik Ingelsten är tvåmålsskytt efter en underbar framspelning från Dauda.

68) Det är fortfarande Daniel Nordmark som är farligast i hemmalaget. Han skapar chanser på egen hand och var nyligen nära att chippa in bollen bakom Azinovic som dock sträckte ut och fick tag på bollen.

66) MÅL! 2-3. Rasmus Elm får skottläge från 20 meters avstånd och skottet sitter som en projektil invid Wilands vänstra stolpe. Inte helt rättvist tar Kalmar ledningen för tredje gången i matchen. Förmår Elfsborg kvittera igen?

63) Byte Kalmar. Larsson ut - Dauda in.

62) Joakim Sjöhage passar ut till Jesper Florén. Dennes inlägg hittar ingen medspelare utan fångas in av Azinovic i Kalmarmålet.

61) Dagens publiksiffra: 2466 åskådare.

Annons

59) Nordmark fortsätter imponera. Han dribblar bort sin försvarare och går på skott, som så när letar sig in bakom Azinovic.

57) Jesper Florén vinner en nickduell mot två längre Kalmarspelare. Florén har inlett andra halvlek piggt, efter att i första halvlek varit ganska anonym.

57) Kalmar försöker få till anfall men lyckas inte. Den här gången är det Henrik Rydström som slår ut bollen över sidlinjen istället för till Ingelsten.

54) Elfsborg imponerar i anfallsspelet. Kalmar är kraftigt tillbakatryckta under några minuter. Johan Karlsson och Mathias Florén fyller på längs sina kanter. Anfallet avslutas med nick av Jesper Florén, yngst på plan, men nicken blir tam och Azinovic tar enkelt hand om bollen. Bra intention av Boråslaget.

52) Ingelsten testar lyckan en bit utanför Elfsborgs straffområde. Wiland greppar utan problem.

50) Nordmark slår en frispark från drygt 40 meters avstånd. Bollen nickas bort av Kalmarförsvaret.

49) Andreas Augustsson reder ut sitt eget misstag när han först släpper bollen så att Ingelsten hinner upp den, men sedan tar tillbaka bollen och fixar frispark.

47) Daniel Nordmark fortsätter imponera. Tar sig fram i fint offensivt, centralt, läge i inledningen av andra halvleken. Genomskäraren till Berglund är bra, men den sistnämnde lyckas inte suga åt sig bollen.

46) Elfsborg sparkar igång andra halvlek.

Elfsborg har fört spelet under första halvlek. Daniel Nordmark har visat framfötterna rejält som ersättare för Stefan Ishizak. Han ligger bakom mycket framåt. Längst fram har Joakim Sjöhage varit ett hot utan att få till det riktigt. Framspelet till Avdic 1-1-mål visade på bra vilja. Laget ser ut att sakna Teddy Lucic i försvarsspelet. Det sedvanliga lugnet finns inte där och alla Kalmars fasta situationer känns farliga.

Annons

Andreas Augustsson, Elfsborg, om första halvleken:

- Vi spelar okej, och får till ett par bra chanser. De två målen vi släpper in är för billiga, och i andra halvlek måste vi fortsätta med högt passningstempo och skapa chanser, samtidigt som vi inte får släppa in fler mål nu, säger han till TV4sport.

Var målet ditt eller Nordmarks?

- Den (bollen) touchade lite uppe på skallen.

Patrik Ingelsten, Kalmar, om första halvleken:

– Elfsborg har mer boll än oss och vi tvingas jaga ganska mycket. Vi måste komma upp högre i banan och försöka vinna fler andravågsbollar, säger han till TV4sport.

Om sitt mål säger han:

– Hörnan kom perfekt på bortre och det var bara att sikta in den.

45) Domaren Håkan Jonasson blåser av första halvlek.

44) Kalmars högerback Emin Nouri, som inte gjort någon av sina bättre matcher, tar bollen med handen och ger Elfsborg ett bra frisparksläge. Frisparken slås snabbt mot Jesper Florén som försöker slå inlägg med sin vänsterfot. Detta blir dock misslyckat och bollen går bakom målställningen.

Annons

41) Kalmar vinner en hörna som blir resultatlös. De har varit tillbakapressade en stund.

40) Nära 3-2 till Elfsborg, när Nordmark, som visat fin form, slår bollen mot Sjöhage som styr bollen något utanför.

39) MÅL! 2-2. Nordmark tar hand om frisparken med sin känsliga högerfot. Om bollen går rakt in eller om Andreas Augustsson är på bollen är omöjligt att avgöra, till och med efter repriser. Den sistnämnde noteras som målskytt till dess att motsatsen bevisats.

38) Florén den yngre, Jesper, visar upp fin teknik när han dribblar bort Emin Nouri. Den sistnämnde väljer att riva ner Florén istället för att låta honom komma mot mål.

36) Samarbete mellan de två Florénarna, Jesper och Mathias, gör att Elfsborg vinner bollen högt upp i banan. Kalmarförsvaret genom Joachim Lantz lyckas bryta.

33) MÅL! 1-2. Patrik Ingelsten nickar den långa hörnan i en båge över Wiland, som är chanslös. Dålig markering av Elfsborgsförsvaret på Allsvenskans skytteligaledare. Saknaden av Teddy Lucic tycks vara stor. Han besitter ett lugn som hade behövts i dag.

32) Elm avlossar skott som åter igen styrs på väg mot mål. Wiland räddar till hörna.

30) Nordmark, som för tillfället bytt till vänsterkanten, sätter fin boll på Sjöhage som i kamp med "Bagarn" Rosengren fixar fram en hörna, som blir resultatlös.

29) Andreas Augustsson når högst på hörnan men nickar bredvid målet.

29) Elfsborg får en gratis hörna efter misstag av Nouri i Kalmarförsvaret.

Annons

28) Elfsborg för spelet men har svårt att skapa farliga chanser.

23) Fredrik Berglund gör mål, men i klart offsideläge. Målet döms helt riktigt bort, men "Bella" blir rasande på domaren och drar på sig gult kort för snack.

20) MÅL! 1-1. Joakim Sjöhage jobbar fram bollen till Denni Avdic som avancerar mot målet och avslutar kyligt med ett skott i det bortre hörnet.

19) Den följande hörnan av Daniel Nordmark nickas utanför av namnet Mobaeck.

19) Nära självmål av Kalmar när Emin Nouri knäar bollen precis bredvid högra krysset på sitt eget mål.

16) Elfsborg håller bollen men lyckas inte skapa några målchanser. Kalmars försvar är kompakt.

14) Tre inkast av Johan Karlsson rensas ut till nya. Det fjärde rensas och är fortfarande i spel.

12) Fint spel av Elfsborg ger Nordmark fint inläggsläge från höger. Inlägget är dock för lågt och plockas av Azinovic i Kalmarmålet.

11) Sjöhage ser ut att fixa hörna när han jagar ikapp Rosengren. Sjöhage blir dock avblåst och Kalmar får frispark. Helt riktigt visar repriserna.

10) Nära 0-2 när Ingelsten kommer fri mot Wiland i högerläge. Wiland gör en bra räddning och får ut bollen till en resultatlös hörna.

Annons

9) MÅL! 0-1. Självmål. Rasmus Elm sätter frisparken från 30 meters avstånd i Johan Sjöbergs huvud. Bollen, som skulle gått utanför målet, ändrade bollen kraftigt vilket ställer Wiland fullständigt.

8) Ingelsten ordnar frispark mitt på Elfsborgs planhalva. Tre elfsborgare ställer sig i muren. 30 meter från bollen till målet.

8) Nordmark får en boll att jobba med mot Azinovic i Kalmarmålet men blir avblåst för gruff.

7) Nordmarks hörna är dåligt slagen och den rensas lätt undan av Kalmarförsvaret.

6) Joakim Sjöhage utmanar från högerkanten och skaffar hörna.

3) Fredrik Berglund får en boll mot hörnflaggan att springa mot, men han hinner inte den före kortlinjen.

1) Håkan Jonasson blåser igång matchen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons