Elfsborg jagar allsvensk stjärna: "Håller koll"

Fotboll Artikeln publicerades

Elfsborg är redo för affärer.

IFK Värnamos tunisiske stjärna Issam Jebali, 24, är på ingång – och enligt uppgift till BT har klubben erbjudet Örebros Daniel Gustavsson, 25, ett kontrakt.

– Den här tiden på året får vi leva med spekulationer, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Den tidigare AIK-spelaren Daniel Gustavsson har haft en kanonvår i allsvenska ÖSK - fem mål och tre assist på tolv matcher är svart på vitt.

Den snabbe yttermittfältaren har kontrakt som går ut efter säsongen och det ska vara "nej tack" till en förlängning.

Även om övergången blir aktuell först 1 januari 2017 vill Elfsborg göra klart dealen redan nu i sommar och har enligt uppgift till BT erbjudit Gustavsson ett flerårskontrakt.

– Vi kommenterar ju inget innan något är klart, det gäller även den här sommaren. Men vi håller koll på marknaden, precis som den håller koll på oss, säger Stefan Andreasson.

Parallellt med Gustavsson-affären vill Elfsborg också knyta till sig IFK Värnamos utropstecken Issam Jebali, något Värnamo Nyheter var först med att berätta. Den offensive mittfältaren är en av superettans hetaste spelare (sex mål och två assist på 15 matcher) och var en av de bästa på planen när Elfsborg mötte Värnamo i cupen tidigare i år.

– Elfsborg vill ha Jebali, inget snack om den saken, och det troliga är att det blir så. IFK Värnamo och Elfsborg har en bra relation sedan tidigare. Men sedan handlar det ju lite om vad som händer med övriga Elfsborgstruppen i sommar, säger en källa till BT.

Sedan tidigare är det känt att Viktor Claesson, Marcus Rohdén och Simon Hedlund alla har ögon på sig från utländska intressenter - men enligt Stefan Andreasson finns inget konkret bud att ta ställning till.

– Vi har flera intressanta spelare som andra klubbar följer. Om det sedan händer något i sommar får vi se, det är olika omständigheter som avgör. Att en sådan spelare som Viktor Claesson ska bli utlandsproffs inom en inte allt för lång framtid känns väl inte som någon högoddsare, men vi tar det om och när det blir aktuellt. Att det spekuleras den här tiden på året får vi leva med, säger Andreasson.

BT har sökt Daniel Gustavsson, Issam Jebali och Elfsborgs manager Magnus Haglund.

Fakta

Daniel Gustavsson

Född: 1990-08-29

Längd/vikt: 178/75.

Moderklubb: IF Rune

Klubbar i karriären: Västerås SK (-2008), AIK (2009-2013), Väsby United (lån 2009), Västerås SK (lån 2009), Väsby United (lån 2010), Örebro SK (lån 2013), Örebro SK (2014-).

Allsvenska matcher/mål: 124/19.

Visa mer...