Elfsborg-IFK Göteborg 1-1 minut för minut

Matchen mellan Elfsborg och Göteborg slutade 1-1. Här kan du läsa rapporteringen från matchen, minut för minut.
Sport • Publicerad 22 september 2010
Elfsborgs målvakt Ante Covic räddar en nick från IFK:s Jacob Johansson.
Elfsborgs målvakt Ante Covic räddar en nick från IFK:s Jacob Johansson.Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

MATCHEN ÄR SLUT! resultatet blir 1-1, efter mål av Tobias Hysén i den 5:e minuten och av Jon Jönsson i den 54:e minuten. Vi säger tack och hej härifrån!

94) Sista chansen blir blåvit. Frispark. Rörigt, men sedan dömer Ingvarsson åt Elfsborgs håll.

91) Hetsigt i blåvitts straffområde. Keene blir först liggandes och snart därefter knuffas det åt alla håll. Keene får sekunderna därefter rött kort av Ingvarsson!

90) Stefan Ishizaki går ut. In kommer Daniel Nordmark.

86) James Keene är ytterst nära att träffa rätt på ett inlägg från Florén. Men Keenes boll går tätt utanför.

85) Hannes Stiller kommer in i IFK, då Elmer Bjarnason går ut.

83) Båda lagen försöker få till ett segermål nu. Mycket känslor där ute. Stefan Selakovic och Mathias Florén hamnar i en het diskussion. Anders Svensson får gå dit och försöka prata båda till rätta.

74) Johan Larsson får kliva ut då James Keene kommer in.

72) Nu börjar det höras rop från den gulsvarta läktaren på James Keene - som också gör sig klar för ett inhopp.

68) Martin Ericsson faller i IFK:s straffområde. Dagens domare Martin Ingvarsson låter spelet fortsätta. Korrekt.

67) 15 499. Det är dagens publiksiffra.

66) Gult kort på Sebastian Eriksson efter att han haft ner Ishizaki.

65) Covic kastar sig ut och boxar bort bollen.

64) Frispark för IFK, återigen utifrån högerkanten. Florén får bollen på armen. Sebastian Eriksson ska slå den igen.

59) Frispark för IFK till höger om straffområdet. Sebastian Eriksson slår den - och det är nära, nära nära självmål av Anders Svensson! Svensson får foten på bollen, som sticker iväg upp i ribban.

57) Ishizaki slår hörnan, som Avdic är nickar. Men bollen går nästan rakt upp och sedan utanför.

56) Nu blev det ordentlig fart på guliganerna också. Gul rök sprids över arenan, samtidigt som Elfsborg fortsätter att anfalla. Nu hörna.

54) På frisparken drar Jon Jönsson till stenhårt efter backen. Bollen drar förbi den blåvita muren och rakt in vid Sandbergs vänstra hörn. Sanberg blir ståendes på hälarna och kan bara titta.

54) 1-1!!!!!! Målskytt Jon Jönsson

53) Anders Svensson fälls och Stefan Selkovic får gult kort. Bra läge för Elfsborg som får frisparken en bit utanför straffområdet.

50) Elfsborg får undan bollen, men IFK behåller greppet på Elfsborgs planhalva.

49) Fin räddning av Ante Covic då Thomas Olsson får på ett riktigt bra skott från ganska nära håll. Hörna följer.

48) Johan Larsson får ett gult kort efter att ha vräkt omkull Erik Lund.

46) Blåvttklacken håller igång bra på kortsidan och börjar den andra halvleken med att sjunga att Elfsborg har sämre klack än Häcken.

45) Då kör vi igång igen...

SLUT på första halvlek.

Nu väntar en kort paus här på Borås Arena, efter 45 minuter där det funnits chanser åt båda hållen. Men där kanske Covic haft lite mer att stå i än Sandberg i bortamålet. 0-1 till Göteborg hur som helst, efter mål av Tobias Hysén i den 5:e minuten.

Vi återkommer strax med andra halvlek!

45) Hörna för Elfsborg, efter att Larsson försökt ta sig förbi på kanten. Tas undan av bortalaget.

44) Erik Lund i IFK får gult kort.

43) Ett av Elfsborgs bästa lägen. Lång boll från Klarström som Denni Avdic når högst på. Men bollen landar på nättaket.

42) Ny snabb omställning av Göteborg. Slutar med ett skott högt över av Hysén.

40) Bra läge för Johan Larsson, som på passning från Mobaeck klipper till utanför straffområdet. Skottet går utanför Sandbergs högra stolpe. Ett ställe de allra flesta av hemmalagets skott hamnat på så här långt.

39) Många felpass i uppspelen för Elfsborg hittills. Något som gör att IFK rätt ofta får chansen att ställa om snabbt.

36) Och det blir farligt. Nick som Covic gör en reflexräddning på blir till hörna. Ingen farlig sådan.

34) Magnus Haglund är uppe och går. Ser ut att fundera en hel del. Samtidigt får IFK frispark i farligt läge.

26) Jon Jönsson laddar ordentligt, efter en bakåtpassning från Avdic. Skottet går utanför.

22) Gult kort till Anders Svensson som missar ett uppspel och tvingas jaga ikapp och fälla Selakovic en bit utanför straffområdet. Frisparken blir dock ofarlig.

21) Frispark för Elfsborg, då Ishizaki dras ner. Jönsson testar skott - som går utanför.

20) Nick över av Avdic, efter inlägg från Mobaeck.

18) Tobias Hysén ser ut att vara på gång ikväll. Han ligger hela tiden längst fram och hugger. Den rappe göteborgaren kan säkert ställa till en hel del ytterligare problem för Johan Karlsson och Jon Jönsson.

17) Andra hörnan för blåvitt. Hysén får bollen och provar skott som Covic är på. Hörnan slås bakom kortlinjen och det är Elfsborgs boll.

13) Frispark för Elfsborg utifrån vänsterkanten. Ishizaki slår den, men blåvit kan nicka undan direkt.

10) Elfsborg håller bollen några par minuter direkt efter målet. Stefan Ishizaki och Johan Larsson har sett pigga ut i hemmalaget hittills. Larsson har också haft det bästa läget, men sköt utanför.

5) Lång boll från blåvitts planhalva, från Sebastian Eriksson, når en framrusande Tobias Hysén som kommer helt fri bakom Elfsborgs backlinje. Han drar Covic och kan enkelt sätta ettan för göteborgarna.

5) 0-1!!!!! Målskytt Tobias Hysén

3) Hörnan blir ofarlig. Ante Covic sätter igång spelet.

2) Tobias Hysén håller sig framme i straffområdet och ordnar blåvitts första hörna.

1) Nu kör vi! Frågor och funderingar? Maila marie.thomasson@bt.se så ska jag försöka svara på din fråga så fort som möjligt. Det är nämligen jag som rapporterar från arenan i dag!

Före matchen: Martin Andersson är sjuk och finns inte med i Elfsborgs lag ikväll. Johan Karlsson kliver in som mittback tillsammans med Jon Jönsson.

Det är så gott som fullsatt på Borås Arena denna afton. IFK-klacken är stor och gör mycket väsen av sig. Men de gulsvarta är så klart många fler ändå. Kan nog bli rätt bra fart runt denna match.

Elfsborgs lag: Ante Covic-Andreas Klarström, Jon Jönsson, Johan Karlsson, Mathias Florén-Daniel Mobaeck, Anders Svensson-Johan Larsson, Martin Ericsson, Stefan Ishizaki-Denni Avdic

På bänken: Andreas Andersson (mv), Amadou Jawo, Anders Wikström, Daniel Nordmark, James Keene, Niklas Hult, Amadayia Rennie

Göteborgs lag: Markus Sandberg- Adam Johansson, Nicklas Carlsson, Ragnar Sigurdsson, Erik Lund-Thomas Olsson, Sebastian Eriksson-Stefan Selakovic, Jakob Johansson, Elmar Bjarnason-Tobias Hysén

På blåvitts bänk: Erik Dahlin (mv), Karl Svensson, Hjalmar Jonsson, Hannes Stiller, Alexander Faltsetas, Joel Allansson, Lawal Ismail