Annons

Elanga nobbade journalisterna: "Vill inte"

Anthony Elanga gjorde första A-landskampen från start.
Vad han tyckte om det fick dock ingen veta.
Manchester United-talangen nobbade journalisterna efter 0–1 mot Serbien.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2022
Anthony Elanga i mötet med Serbien på Friends arena.
Anthony Elanga i mötet med Serbien på Friends arena.Foto: Claudio Bresciani/TT

Efter förlusten i Nations League på Friends arena gick 20-åringen rakt igenom den så kallade mixade zonen, i sällskap av landslagets tillförordnade presschef Niclas Green, utan att stanna och prata med några journalister.

– Det är lika nytt för mig som det är för er, så jag vet inte. Jag hoppas att han kommer att ställa upp senare på samlingen. Men jag vet inte, säger Niclas Green.

Annons

Green får frågan om Elanga har ställt några krav på hur många träffar med journalister som han ska göra under landslagssamlingen.

– Han har egentligen inga krav överhuvudtaget. Eftersom jag är ny på den här rollen så satte jag mig ned med honom och sade: "Det här skulle jag vilja att du gör och om du gör det här så ser jag till att du inte behöver göra så mycket andra saker som du inte är van vid att göra." Och det var han fine med. Så i min värld – ja, det är hans och min deal som blev så här. Och jag förstår att det är olyckligt. Jag skulle så klart vilja att han faktiskt pratade. Men i dag – förlust. Han sade: "Knalla". Och jag sade: "Okej, då går vi", säger Green.

Green bekräftar att Elanga bad om att inte behöva prata med journalisterna. Men det var främst på grund av förlusten som sådan, och inte på grund av Elangas insats.

– Han vill inte prata nu. Och av någon anledning så var han rätt tydlig med det, säger Green.

Green fick frågan om Elanga känner till att det är väldigt ovanligt att inte stanna och prata med journalisterna.

– Han vet om att det är ovanligt, säger Green.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons