Annons

Eklund tillbaka till Djurgården från NHL

Efter nio NHL-matcher med San Jose Sharks skickas 19-årige centern William Eklund tillbaka till Djurgården för att åter spela ishockey i SHL.
Ishockey • Publicerad 5 november 2021
William Eklund i en av sina nio NHL-matcher med San Jose. Arkivbild.
William Eklund i en av sina nio NHL-matcher med San Jose. Arkivbild.Foto: Tony Avelar/AP/TT

Svensken var märkbart besviken när han pratade med media efter beskedet att han inte blir kvar i San Jose under resten av säsongen.

– Jag gjorde vad jag kunde för att få stanna här, försökte mitt bästa varje dag. Men regler är regler, säger Eklund.

Annons

Eklund har noterats för fyra målgivande passningar i NHL. När man har ett rookiekontrakt aktiveras det första året på kontraktet om man spelar fler än nio matcher, därav San Joses beslut att i stället låna tillbaka honom till Djurgården.

"Det här var ett av de tuffaste besluten vi har behövt ta", säger San Joses general manager Doug Wilson i ett uttalande.

"På sina nio NHL-matcher som tonåring har han visat att han kommer bli en speciell spelare i den här ligan men till slut känner vi att det, med tanke på hans långvariga utveckling, är bäst att återvända till Sverige och fortsätta jobba på att bli den dominanta spelare som vi vet att han kan bli".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons