Annons

Ekdal stoppas från spel – goda chanser för Svensson

Albin Ekdal kallades in till EM-kvalet mot San Marino. Men han får inte spela efter avstängningen från U21-landslaget.
Sport • Publicerad 5 september 2010
Albin Ekdal kallades in - men får inte spela.
Albin Ekdal kallades in - men får inte spela.Foto: Stig-Åke Jnsson / SCANPIX

Den gäller i samtliga Uefas turneringar.

– Han är inte tillgänglig, vi var för snabba. Man kan inte byta bort en varning, säger landslagets presschef Hans Hultman om landslagsledningens misstag.

Annons

Ekdal, 21, varnades i U21-kvalet mot Israel i fredags och är därmed borta från U21-landslagets nästa match, mot Bulgarien borta på tisdag.

I det läget kallade förbundskaptenen Erik Hamrén in Ekdal till A-landslaget eftersom Anders Svensson är tveksam till spel mot San Marino.

Men förbundet hade inte kollat regelboken tillräckligt noga.

– Vi blev lite osäkra och därför dubbelkollade vi med Uefa som gjorde klart att avstängningen gäller i samtliga Uefa-tävlingar.

Ekdal fick beskedet när han kom till Malmö på lördagskvällen. En eventuell A-landslagsdebut får vänta ett tag till.

– Lite trist så klart, när jag kom hit trodde jag att jag skulle kunna få spela. Men det är ändå kul att vara här och träna med landslaget, säger han.

Bolognaproffset fick dessutom klartecken av sin italienska arbetsgivare att stanna två dagar i Sverige och träna med landslaget.

Han åker hem till Italien på tisdag.

– Erik ville ha hit Albin även om han inte får spela. Han tycker att Albin är en intressant spelare som han vill se i träning, säger Hultman.

Samtliga spelare utom Anders Svensson deltog på söndagens träning på Swedbank Stadion i Malmö. Mittfältsveteranen nöjde sig med att jogga och rehabiliteringsträna.

Annons

– Det känns bättre och det är några dagar till match, säger Svensson.

– Han har fått en smäll på lårmuskeln och en lättare blödning. Som jag bedömer det är det stora chanser att han är tillgänglig för spel på tisdag, säger landslagsläkaren Magnus Forssblad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons