Annons

Efter VM–succén – Rohdén på väg mot klubbyte

Marcus Rohdén har hämtat sig efter VM–uttåget
På Borås Arena såg landslagsmittfältaren Elfsborg–Hammarby – allt medan uppgifter cirkulerar om ett klubbyte.
– Målsättningen är att hitta något nytt, och det finns intresse från ett par länder, säger Rohdén.
Fotboll • Publicerad 16 juli 2018
Inför Elfsborgs match mot Hammarby uppmärksammades Marcus Rohdén och Peter Wettergren för den svenska VM-insatsen. Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist agerade blomutdelare.
Inför Elfsborgs match mot Hammarby uppmärksammades Marcus Rohdén och Peter Wettergren för den svenska VM-insatsen. Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist agerade blomutdelare.Foto: Mia Höglund

VM tog slut och Marcus Rohdén drog till Varberg tillsammans med flickvännen Elin Fransson.

– Det har varit en lugn vecka, inte mycket träning alls, promenader. Jag behövde koppla bort, hänga med familjen, kompisar och tjejens familj. Det blir rätt intensivt under ett VM, även om man spelar eller inte, säger han.

Annons

Har du hunnit smälta allt?

– Jag vet inte. Det tog ett tag att släppa besvikelsen över att vi åkte ut, det känns som om vi inte gjorde vår allra bästa match mot England, och en VM–semifinal hade varit otroligt stort. Men självklart, totalt sett var det en superhäftig upplevelse som man kommer att bära med sig resten av livet.

På Borås Arena fick Rohdén tillsammans med assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren ta emot hyllningar från publiken efter VM–succén. Applåder och kramar. Men snart väntar vardagen, med ännu mera fotboll, och det enligt uppgifter på ny ort. Efter två säsonger i nyligen degraderade Crotone har bland annat Serie A-klubbarna Udinese och Chievo visat intresse för den 27-årige tvåvägsmittfältaren.

– Det finns intresse från Italien och något annat håll. Jag vet inte mer än så nu. Vi får se vad det blir, min agent håller koll, säger Rohdén.

När BT når agenten Carl Fhager säger han:

– Det finns ett konkret intresse, absolut. Marcus har skapat sig ett namn i Italien nu och det pågår en diskussion med några klubbar. Ambitionen är att hitta en lösning inom ett par veckor.

Det låter som en klubbyte inom Italien?

– Det finns en logik i att det skulle bli Italien, en marknad han är känd på. Men samtidigt är vi öppna för förslag, det är alltid så att helheten måste stämma, en karriär varar inte i 50 år. Och Marcus har fullt fokus på att fortsätta konkurrera i landslaget, säger Fhager.

Hur aktuellt är det med Chievo eller Udinese?

– Jag kommenterar inga klubbnamn. Vi jobbar brett tills vidare så får vi se.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons