Annons

Efter viktkaos – bråkande UFC-fajters möts

Först ett storbråk, sedan klarade den svenske MMA-stjärnan Khamzat Chimaev inte viktgränsen inför UFC-matchen.
I stället får han en ny motståndare – fajtern som han bråkade med.
MMA • Publicerad 10 september 2022
Khamzat Chimaev inför UFC-galan i natt.
Khamzat Chimaev inför UFC-galan i natt.Foto: Steve Marcus/AP/TT

Chimaev vägde drygt tre kilo för mycket för att få gå stormatchen mot Nate Diaz. Lösningen, inför nattens drabbning i Las Vegas, blir att svensken får gå upp en viktklass och ställs mot den orankade Kevin Holland.

Samme Holland som Chimaev sägs ha bråkat med inför torsdagens presskonferens och dessutom uppges ha sparkat. Ett bråk som urartade vilket ledde till att presskonferensen med UFC 279-galans stjärnor ställdes in.

Annons

Khamzat Chimaevs övervikt ledde till en rad förändringar i galan.

Nate Diaz får nu möta Tony Ferguson i galans huvudmatch. Det innebär att Fergusons tänkte motståndare också får en ny motståndare.

– Det är ingen tillfällighet att vi tar in killar i samma vikt ifall något går fel. Det här löste sig, det kan ibland vara svårt att få killar att ta en ny fajt, säger UFC-ordföranden Dana White, enligt ESPN.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons