Annons

Efter Stuhr Ellegaards påhopp – Elfsborg svarar: ”Så är inte riktigt fallet...”

Efter att ha fått nobben av Elfsborg går Kevin Stuhr Ellegaard till hård attack mot klubbledningen – och sin manager.
Nu svarar Jimmy Thelin på kritiken:
– Det får stå för Kevin. Jag hoppas att han vill vara med och konkurrera mot Malmö på söndag.
Fotboll • Publicerad 17 september 2019

Elfsborg hade möjligheten att bryta sin lagkaptens avtal innan det att september månad löper ut, ett alternativ klubben valde, vilket gör att Stuhr Ellegaard kommer att lämna efter säsongen.

Målvakten själv vädrar nu sin ilska på flera punkter, menar att hanteringen är uselt skött, och riktar skarp kritik mot klubbchef Stefan Andreasson och manager Jimmy Thelin.

Annons

– Vi har gjort en bedömning utifrån ekonomi och sportslig framtid. Det är en utvärdering som pågått under säsongen, och det här var vad vi kom fram till, säger Thelin.

Hur ser du på Stuhr Ellegaard som målvakt i dag?

– Han har många fantastiska år i Elfsborg och jag tror att han har flera bra år kvar i sig. Men vi valde den här vägen.

Han menar att han kickas på grund av att du inte klarar av att hantera starka personligheter, vad säger du om det?

– Det får stå för Kevin. Han har varit en bra kapten hela vägen, men den typen av saker kommenterar vi inte i media.

Innebär det här att Tim Rönning får chansen resten av säsongen?

– Tim stod när Kevin var sjuk. Jag hoppas dock att Kevin är med och konkurrerar, och vill göra en bra avslutning på säsongen.

Är ni redo att plocka in en ny förstemålvakt?

– Självklart sonderar vi terrängen, men det är en värdering vi får göra senare, också sett till vad som kommer underifrån. Men vi jobbar med hela truppen inför 2020.

Stefan Andreasson, klubbchefen, säger angående reaktionen från den kickade målvakten:

Annons

– Man önskar att ge Kevin ett fint avsked, men det här beslutet är grundat på sport och ekonomi, och att det finns ett avtal att förhålla sig till.

Stuhr Ellegaard menar att ni hade en överenskommelse om förlängning i juli, men att du drog tillbaka erbjudandet efter att han tackat ja. Stämmer det?

– Så är inte riktigt fallet, men jag kan inte kommentera våra förhandlingar i media. Vi har haft diskussioner med Kevins agent under året och till slut landade vi i det här beslutet.

Har du lovat honom en framtid i klubben?

– Oavsett vad som sägs blir det inte bra att prata om detta i media. Det får stanna mellan oss helt enkelt, säger Andreasson.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons