GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter OS-debuten: Succéskytten drömmer vidare

Elin Hansson dominerade i OS-premiären och blev Sveriges bästa målskytt. Hon hyllas efteråt av förbundskapten Axnér: Bästa matchen i karriären.
Handboll • Publicerad 26 juli 2021
Elin Hansson vid en pressträff i OS-byn. Hon gläds över berömmet efter Spanien-matchen på söndagen.
Elin Hansson vid en pressträff i OS-byn. Hon gläds över berömmet efter Spanien-matchen på söndagen.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Öppningsmatchen mot Spanien beskrevs på förhand som en potentiell nagelbitare.

Och visst fanns det nerver hos den 24-åriga vänstersexan – en OS-debut är något alldeles extra.

– Jag brukar inte vara så nervös. Fast i går var jag lite pirrig. Men det var en bra nervositet, vi har väntat länge på att få dra i gång det här.

"Vill inte jinxa"

Hon har fått förtroendet från förbundskapten Tomas Axnér att ensam spela som vänstersexa. Det förtroendet förvaltar hon och mot Spanien blev hon sexmålsskytt – bäst på plan.

– Jag har inte velat jinxa henne i försnacket men hon har sett så här bra ut i tre veckor och gjort det jäkligt bra. Jag tycker hon gör kanske sin bästa match i karriären, sa Axnér efter 31–24-segern.

Nu svarar Hansson på hyllningen.

– Jag tycker det är väldigt svårt att säga så. Jag ser nu i efterhand vad jag skulle kunna göra ännu bättre. Jag missar ju ett par väldigt fria lägen. Men om han säger så tycker jag att det är jättekul.

Talangen, som till vardags är ekonom på en advokatfirma i Stockholm, har Skuru IK som moderklubb. Där spelar hon ännu kvar och i våras bärgade hon och klubben SM-guld.

Drömmer vidare

Hon har skrivit på ytterligare ett års kontrakt med Skuru men om hon får låta tankarna vandra finns det större planer.

– Jag trivs väldigt bra med familj och vänner och har jobb nu i Stockholm och tycker att Skuru är en bra träningsmiljö för mig. Jag trivs väldigt bra hemma men sedan finns det såklart en dröm om att bo utomlands.

TT: Var skulle du vilja spela?

– Om jag får drömma skulle det nog vara i Danmark, det känns som att den handbollen skulle passa mig bäst. Det är snabb handboll med mycket kontringar och så, det tror jag skulle passa mig bra.

Nu väntar ryska laget på tisdag – en match som på pappret ser svår ut för svenskorna. Då måste Hansson stå för en ny prestation.

– Om jag får så bra lägen som mot Spanien krävs det att jag sätter dem. Det är en väldigt tuff match och jag tror att alla måste ligga på en väldigt hög nivå för att vi ska lyckas i den, säger hon.

Fakta: Elin Hansson

Namn: Elin Hansson.

Ålder: 24 år.

Bor: Södermalm.

Uppvuxen: Bodde i Saltsjö-Duvnäs till årsskiftet.

Familj: Mamma, pappa och tvillingbror.

Yrke: Ekonom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.