Annons

Efter kritiken – så spelas cupkvartarna

Efter oenighet mellan klubbarna och C More och kritik från supportrar är det nu klart med spelordningen för herrarnas cupkvartsfinaler i helgen.
Fotboll • Publicerad 9 mars 2022
Kalmar FF och Djurgården blir första par ut när kvartsfinalerna i Svenska cupen ska avgöras kommande helg. Här från klubbarnas allsvenska möte i oktober i fjol. Arkivbild.
Kalmar FF och Djurgården blir första par ut när kvartsfinalerna i Svenska cupen ska avgöras kommande helg. Här från klubbarnas allsvenska möte i oktober i fjol. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Lottningen för kvartsfinalerna gjordes i måndags kväll, men först på onsdagsförmiddagen spikades spelschemat.

Enligt GP kunde klubbarna och tv-kanalen C More inte komma överens utan i stället fick Svenska fotbollförbundets tävlingsnämnd gripa in.

Annons

Då hade den Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, redan i går gått ut och kritiserat dröjsmålet.

– Som supporter måste man planera och det är omöjligt att planera om man inte vet när matchen är. Man ska boka bussar, folk ska rodda med familjelivet och sådär. Det är för dåligt, sade Isak Edén, ordförande för SFSU, Svenska Fotbollssupporterunionen, den rikstäckande organisationen för Sveriges fotbollssupportrar, till TT.

Så här spelas cupkvartsfinalerna:

Lördag den 12 mars: Kalmar FF–Djurgården (13.00).

Söndag 13 mars: Elfsborg–IFK Göteborg (13.30), Hammarby–IFK Norrköping (16.30).

Måndag 14 mars: Malmö FF–AIK (19.00).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons