Efter EM-fiaskot: Brasilien krossade Norge

Fotboll • Publicerad 7 oktober 2022
Georgia Stanways straffmål avgjorde ENglads möte med USA på Wembley i London.
Georgia Stanways straffmål avgjorde ENglads möte med USA på Wembley i London.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

England, som tog EM-guld på hemmaplan i somras, besegrade regerande världsmästaren USA i en träningsmatch på fredagen. Slutresultatet skrevs 2–1.

Lauren Hemp inledde målskyttet på Wembley redan i den tionde minuten. I den 28:e minuten kvitterade USA:s Sophia Smith. Glädjen blev dock kortvarig – Georgia Stanway förde nämligen upp England i en 2–1-ledning, med ett straffmål, fem minuter senare.

I andra halvlek hade USA en boll i nät – men efter VAR-granskning dömdes målet bort.

Englands förbundskapten Sarina Wiegmans landslag har därmed spelat 23 matcher i följd utan förlust. Resultatet innebar även att USA:s 13 matcher långa vinstsvit är över.

Efter uttåg redan efter gruppspelet i sommarens fotbolls-EM i England gick det norska landslaget återigen på pumpen då Brasilien enkelt vann med 4–1 i en träningsmatch. Förlusten var Norges första på hemmaplan sedan 2017.

Brasilien tog ledningen strax före paus. Adriana tog sig förbi ett par norska spelare och slog bollen förbi en chanslös Sunniva Skoglund i den norska buren.

Brasilianskorna var dock inte klara där och utökade ledningen till 2–0 två minuter efter paus. Kort därefter reducerade Norge. Men glädjen blev kortvarig. I den 52:a minuten lyckades det norska laget inte med att rensa bort en hörna, och 3–1 Brasilien var ett faktum.

Med en knapp kvart kvar fastställde inhopparen Jaqueline dos Santos slutresultatet 4–1.

Under kvällen besegrade även Tyskland Frankrike med 2–1 i Dresden. Stor matchvinnare blev Alexandra Popp som gjorde tyskornas båda mål. Frankrike reducerade på straff i den 85:e minuten.