Annons

Efraimsson fixar festen

Släkten är värst. Johan Efraimsson, förra året i Fotskäl, låg bakom Lynx-segern i derbyt.
Sport • Publicerad 10 december 2008
Foto: Jan Pettersson

– Det var aldrig någon fara, säger matchhjälten.

Efter en mållös första period där derbyt stod och vägde tog Lynx tag i spelet i den andra.

Annons

Mycket tack vare lagets förstafemma, med Johan Efraimsson i spetsen. Han var inblandad i Lynx första tre mål, som avgjorde matchen.

– Det gick väldigt bra. Extra tändning i ett derby och särskilt med tanke på att jag spelade i Fotskäl förra året, säger Efraimsson.

1–0 gjorde han själv fint framspelad av Kristoffer Kjellsson. Fem minuter senare serverade han kedjekamraten Carl Bengtsson som enkelt satte två 2–0.

Och vid lagets tredje mål i inledningen av tredje perioden tekade han fram pucken till Robin Lantz. Lantz spelade i sin tur fram Carl Bengtsson som sköt och gjorde sitt andra mål.

– Jag borde nog haft assist på det målet också, säger Johan Efraimsson med ett leende.

Fotskäl fick närkontakt

När Robin Lantz gjorde 4–0 i numerärt underläge var matchen i stort sett över. Under de sista fem minuterna reducerade Fotskäl två gånger efter slarv i hemmaförsvaret. Men det var för sent.

– Det var lite onödigt. Men trots att de gjorde två mål på slutet var det aldrig någon fara, säger Johan Efraimsson

– Vi var bra och spelade med bra fart redan från början. Det kändes som vi hade övertaget hela matchen, även om de vann skottstatistiken, fortsätter han.

Efter en tung period har nu Lynx två segrar i rad med tre matcher kvar till juluppehållet. Det nybildade laget är och nosar på en plats bland de fem bästa som innebär kval upp till division två.

Annons

– Vi hade som målsättning att komma topp fem och det är inget vi har ändrat på. Jag tycker dessutom att vi hör hemma där. Så pass bra lag har vi.

Precis ovanför strecket, en poäng före Lynx, ligger Fotskäl.

Och om två omgångar möts lagen igen – i Mark.

Pierre Henriksson

ISHOCKEY, division III

Borås Lynx–Fotskäl 4–2

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons