Annons

Edvardsen: "Blev bara pannkaka"

Victor Edvardsen uttryckte sin önska att lämna Degerfors.
Ett uttalande som anfallaren nu ångrar.
"Nu kommer jag stanna här och göra samma sak som jag gjorde förra året – bära tröjan med stolthet."
Fotboll • Publicerad 16 februari 2021
Degerfors Victor Edvardsen. Arkivbild.
Degerfors Victor Edvardsen. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Victor Edvardsen smällde in 16 mål på 29 matcher och var en starkt bidragande orsak till att Degerfors knep andraplatsen i superettan i vintras.

En placering som den här säsongen betyder allsvenskt spel.

Annons

Tidigare i veckan såg det ut som att klubben – som är tillbaka i högsta serien för första gången sedan 1997 – skulle få klara sig utan den målfarlige anfallaren.

– Jag har meddelat Degerfors att jag vill lämna, sade han till Nya Wermlands-Tidningen.

Nu har 25-åringen svängt i frågan.

"Det kom ett bud från en allsvensk storklubb som fick mig att fundera på min framtid. Vissa saker blev bara pannkaka", säger han till klubbens webbplats.

"Jag vill inte lämna Degerfors bara för att lämna. Nu kommer jag stanna här och göra samma sak som jag gjorde förra året – bära tröjan med stolthet."

Sportchefen Patrik Werner:

"Han har bett om ursäkt till spelartruppen och till ledarna och har nu gjort ett uttalande till supportrarna", säger han.

"Han är frispråkig och ibland blir det fel för honom. I det här fallet blev det väldigt fel. Hursomhelst, jag gillar lilla Edvardsen även om munnen blir stor ibland. Det är en trevlig kille som vi kommer ha nytta av på fotbollsplanen."

Degerfors – och Victor Edvardsen – inleder den allsvenska säsongen med bortamatchen mot AIK den 12 april.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons