Annons

Edin är bästa curlinglaget

Semifinalen fixades på morgonen.
Några timmar senare tog curlingherrarna nästa stora steg och vann hela gruppspelet.
Det kan bära till final.
Sport • Publicerad 16 februari 2014
Foto: Wong Maye-E

Mycket talar för att Kina och Kanada möts i den ena semifinalen – och att Edin antingen ställs mot Storbritannien eller Norge i den andra. Det är i alla fall läget efter söndagen.

Hur det är på måndag eftermiddag, när de återstående gruppmatcherna spelas, återstår att se.

Annons

Edin kan sitta på läktaren i Isbiten eller luta sig tillbaka i soffan i OS-byn, knappa in kanalerna som visar curlingen och få beskedet om vilka som väntar framöver.

Om det inte blir särspel. Då får han vänta till tisdag.

Sverige har spelat färdigt. 8–4 mot Ryssland och söndagskvällens 6–4 mot USA var en bra dag på jobbet för Edin, Sebastian Kraupp, Viktor Kjäll och Fredrik Lindberg.

Nu väntar en kort ledighet.

– Vi har två dagars vila (måndag och tisdag) där vi kan vila, se lite annan idrott, rensa oss och gå igenom allt som hänt i matcherna. Det ska ge oss en bra chans att få till det i slutspelet, säger Edin.

Är ni slitna efter gruppspelet?

– Ja, mest mentalt även om det har gått bra. Det har varit en lång vecka med tidiga morgnar och svårt att sova på nätterna.

Han var inte helt nöjd efter Rysslandsmatchen.

– Vi söker fortfarande en match där hela laget, där alla fyra genom alla positioner, sätter bra insatser rakt igenom. Vi bländar ibland med att sätta nyckelslag men samtidigt dippar vi också ganska djupt ibland även om vi räddar upp situationen, sade han då.

Det är till att ha höga krav – men så är han ett proffs med rykte om sig i curlingens korridorer att alltid sträva efter perfektion, den ultimata prestationen.

Annons

Den som ska leda till guldet på fredag.

Det stod ett fett Q efter Sweden på resultattavlan efter morgonens matcher i Isbiten. Ett Q för kvalificerad till onsdagens semifinaler. Bara bakom Sverige.

– Det känns bra att vi är klara. Vi behåller fokus men vi har väl egentligen inte fått till det rätta spelet i någon match än så länge, sade Sveriges skipper.

Och hoppades på en något mer genomgående stabilt mot USA i söndagens andra match.

Han fick som han ville.

– Förutom sista omgången var det precis den här matchen vi sökte. Vi gjorde en riktigt stabil insats alla fyra och kul att vi hann med det i grundserien.

– Det var pricken över i, säger han.

Med andra ord hittade ni toppformen lagom till avgörandet?

– Exakt. Det är nästan helt perfekt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons