Annons

Edenvik rasar efter fiaskostart

Tippade som topplag.Men efter två matcher sågar Tobias Edenvik egna laget.– Det var det sämsta jag sett på mina fyra år som tränare, säger han.
Fotboll • Publicerad 18 april 2015

Två matcher. Två förluster. Nu senast mot Halmia får Norrbytränaren att ryta till.

– Vi kom aldrig upp i nivå och hade ingen energi. Det är långt ifrån, hoppas jag, vad vi kan. Det är inte mycket som stämmer nu. Vi hade dåligt passningsspel och vann inte för många dueller...

Annons

Edenvik fortsätter:

– Det är vad det är. Ett bottennapp. Det är många saker som inte var bra, egentligen var det ingenting som funkade.

Det var ändå Norrby som lyckades ta ledningen efter en omställning när Alen Krasnici gjorde 1–0. Strax därefter kvitterade hemmalaget. Så långt var Norrby hyfsat med på Örjans vall. Men i början av andra halvlek satte hemmalaget 2–1 på straff.

– Det var ett friläge som Mergim Krasniqi kom ut på. Han försökte slänga sig när motspelaren dribblade förbi. Han klippte benen på honom och fick gult kort för det.

Men Edenvik pekar inte på händelsen som matchavgörande.

– Nej, det som var matchavgörande var att vi var för dåliga helt enkelt.

Målvakten håller själv med. Men inte med domaren.

– Det var absolut ingen straff. Jag var inte på honom, det var han som hoppade och filmade. Det såg väl bra ut i domarens ögon. Men det var inte avgörande. De fick även in trean, och vann väldigt rättvist, säger Mergim Krasniqi.

Målvakten slår fast:

– Vi gjorde en riktigt dålig prestation.

Annons

Krasniqi funderar över vad som hände:

– Det är inställningen. Vi sprang inte lika mycket som motståndaren gjorde. Vi har gjort kanonprestationer under försäsongen i svenska cupen. Det kan vara så att vi tror att vi är bättre än vad vi är. Kanske har verkligheten kommit i kapp oss...

Han är inte alls nöjd med seriestarten.

– Förra veckan spelade vi bra fast att vi fick resultatet mot oss, nu spelade vi uselt och förlorade. Det är surt med två raka förluster. Vi har fått en tuff inledning, men det kan vara både bra och dåligt. Det kan få oss att inse att vinster inte kommer av sig själva. Vi måste springa och kämpa för varandra, precis som i svenska cupen. Ingenting kommer gratis.

Vad gör ni närmast?

– Tränar för att bli bättre. Jag vill fundera lite så får vi se vad vi tar tag i under nästa vecka. Just nu är det tungt, säger Edenvik.

Fakta

Halmia–Norrby 3–1

Målen: 0–1, 26', Alen Krasnici, 1–1, 33', Per Gulda, 2–1, 57', Erik Ferman, 3–1, 69', Egzon Maholli

Norrbys lag: Mergim Krasniqi (MV) (K) – Karl-Anton Pettersson (81', Patric Snygg), Marc Axengren, Mergim Shala, Briar Faraj – Alen Krasnici, Fredrik Ekvall (81' Marcus Översjö), Nino Osmanagic, Hassan Najafi – Mathias Strinäs, Richard Yarsuvat

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons