Annons

EA Sports svarar: "Vi betalar Zlatan"

Nu ger EA Sports Zlatan Ibrahimovic svar på tal efter bråket kring populära tv-spelet Fifa.
Fotboll • Publicerad 4 februari 2021
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.Foto: Spada AP/TT

Fifa är ett av världens mest populära spel och kommer årligen ut med en ny utgåva.

Ibrahimovic har funnits med i tv-spelet under hela sin långa och framgångsrika fotbollskarriär, men i november höjde han rösten och hävdade att tv-spelsjätten inte har rätt att använda hans varumärke.

Annons

"Vem gav Fifa EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte? Fifpro? Jag visste inte om att jag var medlem där och om jag nu var det har någon satt mig där, utan min vetskap, genom någon konstig manöver.", skrev han på Twitter.

"Och givetvis har jag aldrig tillåtit Fifa eller Fifpro att tjäna pengar på mig. Någon tjänar pengar på mitt namn och ansikte utan någon överenskommelse under alla år. Dags att utreda".

I en intervju med Forbes ger EA Sports David Jackson sin syn på saken.

– Vi betalar Zlatan, det kanske är indirekt, men han tjänar på partnerskapet vi har med Milan. Jag tror att det är ett missförstånd här. Det är något vi kommer jobba för att lösa framöver, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons