Annons

Dyer vill tillbaka in i startelvan

Samtidigt som hans gamla lag gör succé ute i Europa så fick Alex Dyer börja på bänken sist. Och han är inte helt nöjd med sin första tid i Elfsborg.– Det finns mycket mer att hämta från mig, säger Dyer.
Fotboll • Publicerad 24 juli 2017
Foto: Bengt Lagerstedt
Foto: Bengt Lagerstedt

Efter att ha startat de flesta matcherna hittills i Allsvenskan splittrades duon Alex Dyer och Simon Olsson i måndagens möte mot Hammarby. När Samuel Holmén gjorde comeback efter sitt utlandsäventyr förpassades nyförvärvet inför säsong från Östersund till bänken.

– Det var tufft så klart. Jag tycker jag gjorde en bra match mot Norrköping matchen innan och gjorde mål. Efter båda mina mål i år har jag fått sitta på bänken matchen efter så det är tufft, säger Dyer men tillägger.

Annons

– Men Simon och Samuel är duktiga fotbollspelare. Vi har en bra trupp nu och skulle någon missa finns det alltid en som går in och gör det lika bra.

I Östersund höll han ofta till på det offensiva mittfältet, medan han i Elfsborg fått en mer defensiv utgångsposition. Men det är i offensiven Dyer ser sina styrkor fortfarande.

– Jag har inte fått spela på min favoritposition, men jag är fotbollsspelare och ska kunna lösa det ändå. Trots att jag är en balansmittfältare nu så ska jag kunna komma till fler lägen och göra mål och assist. Men det har jag inte gjort under våren.

Samtidigt som han har hamnat på bänken gör hans gamla lag succé ut i Europa och har precis slagit ut Galatasaray i kvalet till Europa League. Och Dyer gläds med sina gamla lagkamrater.

– Jag har många kompisar där fortfarande, och Östersund har betytt mycket för mig. De räddade min fotbollskarriär kan man säga. Jag spelade i en låg division i England, och det kändes som att jag inte skulle kunna bli proffs. Men då kom Östersund.

Hur mycket har Graham Potter betytt för dig?

– Han är en fantastisk tränare och person. Han lärde mig mycket om hur man leder och beter sig. Jag lärde mig mycket av honom, kanske mer som människa än som fotbollsspelare. Han har betytt mycket för mig och min karriär.

Var du avundsjuk när du såg matchen mot Galatasaray?

– Nej då, jag har gjort mitt val. Men det är så klart kul att det går bra för dem.

Inför andra halvan av säsongen som inleds i dag mot Hammarby så har Dyer klart för sig vad som gäller. Han vill ta sig tillbaka in i startelvan och visa Elfsborgspubliken hur bra han kan vara.

Annons

– Jag måste komma tillbaka till mitt spel och sätta högre krav på mig själv. Jag tar varje dag i taget och vill utvecklas hela tiden. Det är det jag fokuserar på nu. Och när man gör det tror jag att man får vad man förtjänar till slut.

====

KOLLEN

Hammarby–Elfsborg

Tele2 Arena, 19.00

HAMMARBYS LAG (4–4–2):

Ögmundur Kristinsson – Birkir Sævarsson, Marcus Degerlund, Mads Fenger, Mats Solheim – Arnór Smárason, Serge–Junior Martinsson Ngouali, Jiloan Hamad, Leo Bengtsson – Pa Dibba, Björn Paulsen.

ELFSBORGS LAG (4-4-2):

Kevin Stuhr Ellegaard (MV)– Jesper Manns, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Olsson, Simon Lundevall – Issam Jebali, Viktor Prodell.

Ersättare, Hammarby:

Annons

Benny Lekström (MV), Stefan Batan, Jeppe Andersen, Imad Kahlili, Rebin Asaad, Kennedy Bakricioglu, Rômelu Cabral.

Ersättare, Elfsborg: David Olsson (MV), Rami Kaib, Jon Jönsson, Rasmus Rosenqvist, Emir Bajrami, Alex Dyer och Jesper Karlsson.

LÄGET I ELFSBORG

Magnus Haglund, manager: ”Det kommer bli en spännande match med en fantastisk atmosfär. Hammarby har en fantastisk publik med en härlig inramning. Det är två spelande lag som möts så jag tror på en matchbild med positiv fotboll från båda lagen."

FRÅNVARO

Elfsborg: Lasse Nilsson (sjuk), Ibrahim Dresevic (ljumske), Per Frick (lår), Anders Randrup (knä)

Hammarby: Fullt manskap bortsett från Joseph Aidoo (se separat artikel).

FEM SENASTE MATCHERNA

Elfsborg:

Hammarby (h) 3–0

Annons

Norrköping (b) 1-3

Halmstad (b) 1–1

Kalmar (träningsmatch, Kinna) 2–0

Häcken (h) 2–0

Hammarby:

Elfsborg (b) 3–0

Örebro (h) 3-1

Häcken (b) 2-0

Östersund (träningsmatch hemma) 0-3

Sundsvall (träningsmatch hemma 1-3)

Annons

MATCHEN I tv

Sänds i C More Sport

BT:S TIPS

Elfsborg är inne i en bra period nu, och trots Hammarbys starka hemmafacit vinner man med 2–1.

Fabian Andersson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons