Annons

Duplantis årets svenska friidrottare igen

OS-guld i somras och världsrekord i måndags.
Utsedd till årets svenska friidrottare på friidrottsgalan på torsdagen.
Friidrott • Publicerad 10 mars 2022
Armand Duplantis efter att ha förbättrat sitt eget världsrekord till 6,19 i Belgrad i måndags.
Armand Duplantis efter att ha förbättrat sitt eget världsrekord till 6,19 i Belgrad i måndags.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Duplantis, som så sent som i måndags förbättrade sitt eget världsrekord när han hoppade 6,19 meter i Belgrad, tog därmed hem priset som årets svenska friidrottare för andra året i rad och för totalt tredje gången (han fick även utmärkelsen 2018).

– Det är nice. Du gör inte allt för priserna, men det är också kul att få lite priser och det motiverar dig. Det motiverar mig att bli bättre och att jag förtjänar priset som jag vann, sade Duplantis till Expressen, som tv-sände friidrottsgalan.

Annons

22-åringen tog OS-guld i Tokyo i somras, precis som diskuskastaren Daniel Ståhl. De två delade på priset i kategorin årets prestation i landslaget.

– Jag är väldigt stolt över det här året. OS-guldet är det man strävat efter de senaste tio åren. Så tack så jättemycket, säger Ståhl.

På damsidan fick kulstötaren Fanny Roos, som blev sjua på OS, ta emot priset för årets prestation i landslaget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons