Dubbla svenska framspelningar i Milanseger

Ett par dagar efter att ha förlängt sitt kontrakt med Milan visade Zlatan Ibrahimovic vägen när Serie A-klubben vände 0–2 till 4–2 mot Serie C-laget Novara i säsongens första träningsmatch.
Fotboll • Publicerad 2 september 2020
Zlatan Ibrahimovic, vänster, visade vägen i Milans 4–2-seger i en träningsmatch mot Serie C-laget Novara. Arkivbild.Foto: Spada/AP/TT

Den snart 39-årige fotbollsstjärnan och anfallsveteranen förblev mållös, men spelade fram till brasilianen Lucas Paquetás 1–2-mål i den förkortade matchen som spelades över tre perioder à 20 minuter hemma på träningsanläggningen Milanello utanför Milano.

För några veckor sedan värvade Milan 17-årige Emil Roback från Hammarby, där Ibrahimovic är delägare. Den svenske anfallstalangen gjorde sin första match i Milantröjan mot Novara när han spelade fram till uruguayanen Diego Laxalts 2–2-mål i den andra perioden. I tredje gjorde Milans försvarare Davide Calabria 3–2 och Paqueta blev tvåmålsskytt fram till 4–2.

På lördag spelar Milan en ytterligare träningsmatch, hemma mot Serie B-laget Monza på San Siro.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs fel serie för laget Monza. Rätt ska var Serie B.