Finländaren Mikko Rantanen gjorde hattrick när hans Colorado besegrade St Louis i nattens NHL-möte. Men det krävdes spel i förlängning innan det var avgjort.
Även i mötet Arizona-Philadelphia blev det spel i förlängning och hattrick innan det var avgjort.
Ishockey • Publicerad 12 december 2022
Colorados Mikko Rantanen (96) firar ett av nattens mål.
Colorados Mikko Rantanen (96) firar ett av nattens mål.Foto: Jeff Le/AP/TT

Rantanen inledde Colorados målskytte mot St Louis. Och ett tag såg det ut som att det inte skulle bli så mycket mer än så.

Hemmalaget St Louis ledde med 2–1 under större delen av matchen. Med bara nio sekunder kvar av ordinarie matchtid fick så Rantanen in pucken i mål och tog mötet till förlängning. Väl där behövdes bara knappa halvminutens spel innan finländaren var framme igen och avgjorde. Matchen slutade 3–2 till Colorado.

Även mötet Arizona-Philadelphia avgjordes i förlängning. Och även i den matchen gjordes hattrick – Clayton Kellers första i NHL-karriären. Arizona vann matchen med 5–4.

Keller fixade 1–0 till sitt Arizona i första perioden. Först i andra lyckades Philadelphia kvittera och gå om, men Arizona kom tillbaka, bland annat genom Kellers andra mål. Fem mål gjordes i andra perioden och ställningen var tre lika inför tredje. Inte heller i den avslutande perioden gick det att skilja lagen åt och ställningen var 4–4 vid ordinarie matchtids slut.

Fyra och en halv minut in i förlängningen kom så Kellers tredje, och avgörande, mål.