Annons

Drömstart – då tog det plötsligt stopp för Larsson: ”Bilen lyfte”

En bra start – sedan körde Robin Larsson för en pallplats i Riga.
Men in i första chikanen tog det tvärstopp.
– Jag levererade ändå tider hela dagen, det tar jag med mig till nästa race, säger stjärnföraren från Svenljunga.
Rallycross • Publicerad 19 september 2020 • Uppdaterad 20 september 2020
Robin Larsson tog sig till final första tävlingsdagen av två i Riga. Ett stopp i första sväng förstörde segerchansen – Svenljugaföraren slutade sexa.(Bild från förra året)
Robin Larsson tog sig till final första tävlingsdagen av två i Riga. Ett stopp i första sväng förstörde segerchansen – Svenljugaföraren slutade sexa.(Bild från förra året)Foto: Pär Backman

Efter punkteringen i Höljes och den tunga helgen i Finland senast var det med blandade känslor KYB Team JC-föraren Larsson tog sig an helgens dubbla tävlingsdagar i Riga, Lettland.

Men efter lördagens tre kvalheat var känslan en helt annan.

Annons

– Totalt sett är jag nöjd med heaten, absolut. Banan här sliter mycket däck, mest på asfalten, och det som kallas grus är som betong. Jag bytte till fyra nya inför heat tre och det gav bra effekt. Men jag förstod också att det skulle bli svårt att rå på Johan (VM-ledaren Kristoffersson) i semifinalen då han hade sparat sina däck.

Kristoffersson tog starten i semifinalen, ledde sedan hela vägen in i mål, med Robin Larsson där bakom.

– När jag inte kunde ta starten tog jag det ganska lugnt, det fanns liksom ingen idé att idiotjaga Kristoffersson.

Finalen innehöll dramatik i några hundra meter. Sex bilar tätt in i en vänstersväng, kort därefter en högersväng – varefter det small i vallen för Larsson.

– Jag fick en kanonstart och var uppe de framför, och då gick jag för det. Men det blev trångt och bilen lyfte och dog på samma gång kan man säga. Sedan var det gameover, säger Svenljungaföraren som slutade sexa och sist i finalen.

Vad tänker du om det?

– Det är sådant som händer i en final. Det fanns inte riktigt plats. Men jag hade bra starter under dagen, och var med bra tidsmässigt, det är viktiga saker för fortsättningen. Och det har ju varit ganska mycket stolpe ut hittills under säsongen, så totalt sett en positiv dag.

Redan under söndagen väntar VM-deltävling sex, på samma plats, på samma bana.

– Det är final i sikte. Jag går in med en bättre känsla nu än inför helgen, sedan gäller det att spela alla kort rätt under dagen, det är då man kan stå på pallen till slut, säger Larsson.

Johan Kristoffersson vann i Riga, före Robin Larssons stallkamrat Mattias Ekström och Timmy Hansen på tredjeplats.

”Jag går in med en bättre känsla nu än inför helgen, sedan gäller det att spela alla kort rätt under dagen, det är då man kan stå på pallen till slut.”
Robin Larsson om sina chanser i söndagens tävling.
David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons