Annons

Drömmen krossad för BHK

Depparbilden säger allt. Efter en kanonsäsong stupar Borås HK på mållinjen.
– Det känns för jävligt, säger åttamålsskytten Jonathan Tygesen.
Sport • Publicerad 10 mars 2011
DRÖMMEN STRYPS. Wasaiterna visar en hårt klämd Anders Johansson att de gärna ville sno den allsvenska kvalplatsen från Borås HK.
DRÖMMEN STRYPS. Wasaiterna visar en hårt klämd Anders Johansson att de gärna ville sno den allsvenska kvalplatsen från Borås HK.Foto: Anders Robertsson
SORGENS STUND. Borås HK behövde bara en seger i avslutningsmatchen mot Wasaiterna. Den slutade förargligt nog 22?22 och besvikelsen var stor i BHK-lägret efteråt. Nu tar istället göteborgarna den allsvenska kvalplatsen.
SORGENS STUND. Borås HK behövde bara en seger i avslutningsmatchen mot Wasaiterna. Den slutade förargligt nog 22?22 och besvikelsen var stor i BHK-lägret efteråt. Nu tar istället göteborgarna den allsvenska kvalplatsen.Foto: Anders Robertsson

Ett enda mål saknades. Seger hade lett BHK till allsvenskt kvalspel. Nu tar allt slut och besvikelsen är total.

Vitröda spelare sitter eller ligger utspridda på golvet i Angereds Sporthall. Frustrationen plågar deras tomma blickar. Ur några ögon syns tårar.

Annons

Jättetalangen Tygesen kan inte glädjas åt alla sina granna kantmål. I stället säger han:

– Jag var fruktansvärt nervös och missade lika många skott som jag satte. Det har man inte råd med i avgörande matcher.

Darriga inledningar har ofta präglat BHK:s säsong. Så var det även i går. Med fyra raka mål de sista minuterna rusade Wasaiterna till pausledning med 13–7.

Sedan gjorde Borås en snygg upphämtning, också det kännetecknande för laget. På tio minuter släppte duktige Alexander Johnsson bara in ett spelmål. Plötsligt stod det 15–14.

Med åtta minuter kvar var BHK ifatt, 18–18. Då inträffade något som avgjorde matchen – fast på fel sätt.

Hemmalaget fick starke linjespelaren Johan Andreasson utvisad för gott. På två minuter med en man mer gjorde Wasaiterna 2–0.

Efter det tvingades BHK jaga i svår motvind, gjorde fyra tekniska fel och missade chansen till två poäng.

När Jonathan Tygesen tryckte in slutresultat återstod bara en sekund.

Tränaren Fredrik Simonsson suckar och säger:

– En tung motgång, särskilt som vi normalt är ett bättre lag än Wasaiterna. Men ändå ska vi vara ganska nöjda med säsongen. Vi har tagit fem kliv framåt sedan i fjol.

Annons

Ett bekymmer för BHK var målfördelningen. Tygesen och hårdskjutande Daniel Tellander gjorde åtta var. Övriga i laget kom upp i sammanlagt sex, för klent.

En toppspelare som Adam Lillvik gjorde inte ett enda mål. Dansken Jörgen Henriksen besvärades av en skada och vilade efter några misslyckade inhopp.

Vad händer till nästa säsong?

Tränare Simonsson är öppen för att diskutera fortsättning men hyser viss oro för truppen:

– Några spelare kan nog vara intressanta för klubbar högre upp. Målvakten Alexander Johnsson, Tygesen och Tellander har ju visat hög klass.

DIV I-handboll

GIK Wasaiterna-Borås HK 22–22 (13–7)

* * * Daniel Tellander

* * Alexander Johnsson

* Jonathan Tygesen

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons