Annons
Två startspelare saknades – en tredje skadade sig under matchen. Då klev Amanda Odqvist fram och tog Mark till seger. "Hon gjorde sitt livs bästa match", säger Frank Alm, coach.
Sport • Publicerad 16 november 2014
Amanda Odqvist var matchens bästa spelare när Mark besegrade Akropol.
Amanda Odqvist var matchens bästa spelare när Mark besegrade Akropol.Foto: Lennart Magnusson

Odqvist själv håller med.

– Ja, så var det nog. Jag fick bra passningar, öppna lägen och satte ett par skott. Det ger mycket energi att få medgång. Äntligen, säger 22-åringen, som noterades för 22 poäng, sju assists och fyra returer.

Annons

Under tre säsonger i ligan har hon som mest noterats för sex poäng. I går gjorde hon 22.

– Hoppas att det inte är en engångsgrej, säger Odqvist med ett skratt.

Mark saknade två startspelare. Hanna Brändmark har ont i nacken, och Corin "Tiny" Adams stukade foten på träningen i fredags. Adams gjorde ett försök på gårdagens uppvärmning, men gick snabbt av och fick foten lindad på nytt.

– Vissa tjejer fick ta större ansvar än de är vana vid, och det är jädrigt nyttigt för framtiden. Och vi gör trots allt 80 poäng, precis som vanligt, säger Frank Alm.

Vad tycker du om Amanda Odqvists insats?

– Vi vet hur bra skytte hon har, och det är underbart att hon får visa det. Hon gör sitt livs bästa match, och nu har hon visat att hon ska ha fler minuter per match, än hon haft tidigare.

När matchen skulle avgöras stukade även Anna Stoltz foten, och tvingades se slutet från sidan. Moa Halldorsdottir, upplockad i ligalaget inför den här säsongen, fick spela pointguard resten av matchen.

– Vi visade att många vågar kliva fram, även de yngsta, när de mer rutinerade spelarna saknas. Även om matchen var svängig kändes det som att vi var det bättre laget, och det känns skönt att vi lyckades vinna, säger Amanda Odqvist.

Efter sju matcher ligger Mark på delad tredje plats i damligan, med fem segrar. Trodde du det, inför säsongen?

– Ska jag vara helt ärlig så nej, det trodde jag nog inte. Men vi har väldigt roligt tillsammans och det är kul att det lönar sig även i resultaten, säger Odqvist.

Annons

Coach Alm på samma fråga:

– Ingen trodde att vi skulle lyckas så bra, inte heller jag. Jag är övertygad om att den här sortens segrar blir viktiga i längden. Vi går för fjärdeplatsen, som ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

BASKETLIGAN, DAM

Mark Basket–Akropol 81–75

BETYG:

3: Amanda Odqvist

2: Elin Ljunggren

1: Emma Karamovic

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons